Snart for sent å få Avatar 3D til jul

For litt over en måned siden kunne vi melde om at Panasonic hadde sikret seg en eksklusiv avtale om å kunne tilby den populære filmen Avatar i 3D-format på Blu-ray. Avtalen gjør at du ikke kan kjøpe filmen løst i butikk. I stedet får du den kun i en kampanjeperiode frem mot 31. januar 2011 dersom du kjøper en 3D-TV, Blu-ray-spiller med 3D-støtte eller et annet 3D-produkt fra Panasonic.

På svartebørs
Men der det er etterspørsel, kommer det gjerne også tilbud. Derfor burde det kanskje ikke komme som noen overraskelse at Avatar i 3D nå er å finne på "svartebørs" via det enorme auksjonsnettstedet eBay.Det betyr at du allerede nå kan sikre deg et eksemplar uten å nødvendigvis gå veien om et Panasonic-produkt. Men det kommer fremdeles til å koste - eBay-prisene ligger i skrivende stund typisk på mellom 200 og 400 dollar. Kalkulerer du inn eventuell frakt og moms i dette snakker vi fort om et par tusenlapper. Husk dessuten at du i tillegg må ha 3D-TV og Blu-ray-spiller med 3D-støtte for å kunne se filmen: Les dette før du kjøper 3D-TV.

Så med mindre du finner en god deal vil det kanskje ikke være så dumt å gå Panasonic-veien likevel.

Film + spiller for 2500 kroner
Vil du sikre deg Avatar på den måten Panasonic vil du skal, skal du gå til innkjøp av ett av deres 10 produkter som kvalifiserer til denne filmen. Men er dette noe du vil ha under grana må du være rask, ettersom du ikke får med filmen automatisk når du kjøper produktet.

Nei, du må faktisk sende inn et skjema - med kopi av kvitteringen på ditt kjøp - før du blir tilsendt filmen. Ifølge Panasonic er målet at dette skal gå på under 14 dager, men da det er ett firma som sender ut til hele Norden kan det ta opp til fire uker dersom belastningen blir stor. Skal du derfor ha noen som helst mulighet til å få deg Avatar før jul, må du få ut fingeren.Det rimeligste Panasonic-produktet som kvalifiserer til Avatar er såvidt vi kan se Blu-ray-spilleren DMP-BDT100 til omtrent 2500 kroner. Denne fikk en femmer på terningen av vår anmelder, som mente at den ga deg mye spiller for pengene. Og nå kan du jo legge på verdien av Avatar på 3D i tillegg.

Velger du å gå denne veien bør du lese kampanjereglene nøye. Reglene, en liste over alle produkter det gjelder, skjema for innsending og så videre finner du på disse sidene hos Panasonic.

De eksklusive rettighetene til Avatar på 3D strekker ifølge Panasonic selv lenger enn kampanjeperioden, som altså slutter 31. januar 2011. Hvordan de vil utnytte rettighetene etter dette vites ikke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen