Snart får du Wimp på Nokiaen din

Snart får du Wimp på Nokiaen din

Den svenske tjenesten Spotify fins allerede for Nokias Symbian-baserte telefoner. Det norske musikksamarbeidet Wimp kommer nå med sin versjon for Symbian.

Det er utviklerne i Cutehacks som skal lage applikasjonen. Som navnet antyder skal applikasjonen lages ved hjelp av rammeverket Qt som er av norsk avstamming.

Ifølge pressemeldingen vil applikasjonen bli tilgjengelig i Nokias nyere mobiltelefoner, der N8 og C7 nevnes som eksempler. Funksjonaliteten skal være helt lik som den man finner i Android- og Iphone-utgavene.

- Tilgjengelig i løpet av halvåret

- Jeg ser for meg at applikasjonen blir tilgjengelig en gang i løpet av dette halvåret, svarer Espen Riskedal i Cutehacks når vi ber ham antyde tilgjengelighet for appen.

- Med Qt får vi støtte for en bredere flora av Symbian-versjoner, og det gir oss muligheten til å være med også på Nokias nye Meego-plattform, forteller sjef for Aspiro Music, Per Einar Dybvik.

Når versjoner av Qt-rammeverket blir tilgjengelig for eldre Nokia-telefoner er planen at Wimps app også skal kunne kjøre på disse.

- Vi setter pris på Nokias åpenhet

Dybvik forteller videre at Aspiro setter pris på Nokias åpne filosofi, som innebærer at applikasjoner også kan selges utenfor Nokias Ovi Store. Dette i motsetning til slik det er for Apple der alle applikasjoner må gå gjennom Apples egen App Store.

- Vi ser på mulighetene for forhåndsinstallering før salg på Symbian-baserte telefoner, men applikasjonen vil også bli tilgjengelig gjennom Ovi Store, avslutter Dybvik.

Les også:

(Kilde: Pressemelding, Cutehacks)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen