Snart duket for YouTube på mobilen

YouTube

Snart på en mobil nær deg
Snart på en mobil nær deg

Nettstedet YouTube er blitt et av verdens mest besøkte nettsteder, og snart lanserer selskapet en helt egen versjon til mobiltelefoner.

Den mobile utgaven av YouTube skal lanseres i Europa i mai. Da vil nettstedet ha rundt 800 utvalgte filmsnutter. Snuttene er plukket ut av YouTube selv.

- Det er et slags eksperiment for å se hvor bra det går og for å se hvor stor responsen blir, sier en talskvinne for YouTube til nettstedet GigaOM.

USA må vente
I USA må videosultne mobilbrukere vente helt til juni før de får nyte YouTube på mobilen. Årsaken er at YouTube har en eksklusiv avtale med Verizon, som gjør at kun Verizon-kunder får se YouTube-filmer. Denne avtalen går ut i juni.

Men vil du se YouTube-filmer på mobilen allerede nå, er det ingen grunn til å la være. En tjeneste ved navn TinyTube lar deg nemlig se alle YouTube-videoer du måtte ønske.

For at telefonen din skal kunne vise YouYube-videoene, har TinyTube komprimert filene og gitt de filformatet 3gp. Dette er et filformat de fleste mobiltelefoner støtter.

Les mer om TinyTube >>

Nylig kåret YouTube de beste videosnuttene for 2006. Disse kan du se på nettsidene til YouTube Awards.

(Kilder: Picturephooning)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen