Snart duket for dobbelkjerne-Xeon


Xeon snart med doble kjerner

AMD har siden i våres kunnet tilby prosessorer for arbeidsstasjoner og servere med doble kjerner i sin Operon-serie. Nå tyder det på at Intel vil komme etter, og lansere Xeon-serien med doble kjerner - kodenavn "Paxville" - i løpet av oktober.

Riktignok har Intel en tid tilbudt sin Pentium D-serie også for bruk i servere, til tross for at prosessorene i denne serien i utgangspunktet er ment for desktop-bruk.

Dell har allerede annonsert at selskapet vil ta i bruk Xeon med doble kjerner i sine arbeidsstasjoner og servere, som skal være leveringsklare i løpet av oktober.

Ifølge Dell skal en dobbelkjerne Xeon 2,8 GHz prestere bedre enn en enkelkjerne Xeon 3,6 GHz i applikasjoner som drar nytte av flerprosessor-oppsett. Eksempelvis meldes det om at programvare som MS Exchange, Java-applikasjoner og databaseprogramvare, kjører fra 18 til 43 % raskere på dobbelkjerne-Xeon.

Til neste år ventes etterfølgeren til Xeon "Paxville", kodenavn "Bensley". Denne prosessoren får blant annet 1066FSB og innebygget støtte for virtualisering.

(Kilder: X-bit labs, ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen