Snart duket for ATI R520


Dagens ATI-toppmodell: Radeon X850 XT PE

Nvidia troner for tiden alene på ytelsestoppen med sin syvende generasjon GeForce-brikke, GeForce 7800 GTX. Det vil neppe vare så mye lenger, for de første endelige eksemplarene av R520-brikken meldes nå om å forlate samlebåndene.

ATI rapporteres å ha gått langt for å sikre seg at R520 blir det heftigste på markedet når den lanseres, som etter alt å dømme blir i løpet av september. Det snakkes om kjernefrekvenser i 700 MHz-klassen og om en fullstendig forandret og re-designet arkitektur.

Troverdige kilder skal ha uttalt til Tom's Hardware Guide at R520 vil ta innersvingen på GeForce 7800 GTX både når det gjelder ytelse og billedkvalitet.

Apropos billedkvalitet: Rivalen Nvidia er fra flere hold i det siste blitt beskyldt for "driverjuks" i sin 7800-serie, som går ut på at billedkvaliteten blir dårligere, men med høyere ytelse som resultat (se f.eks. denne artikkelen hos 3DCenter).

Kanskje vil ATIs R520 tvinge Nvidia til å lansere en ny toppmodell, men før eller senere vil det jo skje uansett. Men i første omgang venter vi på R520.

(Kilde: Tom's Hardware Guide)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen