Snart "9600IGP" fra ATI


Slik blir ATIs neste Intel-brikkesett
(Bilde: Anandtech)

ATIs etterlengtede konkurrent til Intels 915-G "Grantsdale"-brikkesett er planlagt til tredje kvartal i år, som allerede er godt i gang. Siden ATI nå har begynt å distribuere hemmeligholdsavtaler til nyhetssider på nettet, har Anandtech like gjerne bestemt seg for å gå ut med den informasjonen de har - før de skriver under.

Det offisielle navnet på brikkesettet blir RS400, og det vil også komme nedstrippede utgaver i form av RC400 og RU400. RS400 får PCIe og tokanals minne, mens RC400 blir budsjettkortet med énkanals minne, og RU400 får enkanals minne som deles med IGP-en, i følge Anandtech. At budsjettkortet får delt grafikkminne kan være et tungt hint om at 9600-IGP-en faktisk vil ha separate minnebrikker - som vil gjøre brikkesettet til en alvorlig konkurrent for Intels 915-G med Graphics Media Accelerator.

Det knytter seg også en del spenning til om ATI vil klare å få ut en minnekontroller med støtte for DDR2-667 i RS400, som i så fall vil gjøre at ATI blir først ut med dette. DDR2-667 regnes fortsatt som det punktet der DDR2-minnet blir raskt nok til å veie opp for trege tilgangstiden, men selv om det finnes på markedet allerede, er det ikke så lett å få tak i.

Brikkesettene vil ellers få Intels nye LGA775-sokkel, SATA og PATA-kontakter (med RAID RS400), USB 2.0 og PCI Express x16. Lydkontrolleren ser derimot ut til forbli på AC'97-nivå, som kanskje er modent for en oppgradering.

(Kilde: Anandtech)

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen