– Snart vil TV-ene også bli angrepet av hackere
(Bilde: Ditty_about_summer/Shutterstock.com)

– Snart vil TV-ene også bli angrepet av hackere

Kaspersky-sjefen tror det bare er et spørsmål om tid.

Virus- og hackerangrep er nok noe vi fremdeles hovedsakelig forbinder med PC-er, men nå som mange flere typer produkter er tilkoblet Internett har trusselen etter hvert også blitt bredere.

Både mobiltelefoner og nettbrett er blant produkter som nå er blitt potensielle hackermål, og nå har en kjent sikkerhetsekspert uttalt at TV-apparatet ditt definitivt også befinner seg i faresonen.

Den britiske avisen The Telegraph intervjuet nylig Eugene Kaspersky, sjefen for det store russiske sikkerhetsselskapet Kaspersky Lab, i forbindelse med oppdagelsen av den alvorlige Heartbleed-sårbarheten.

Eugene Kaspersky.
Eugene Kaspersky.Foto: Wikipedia Commons

–TV-er vil snart bli et mål

I intervjuet snakket Kaspersky også om sikkerhetssituasjonen generelt. Han sa blant annet at det er en tydelig trend at angrepene stadig sprer seg til nye områder, ikke minst til det mobile operativsystemet Android, som vårt søsternettsted Teknofil tidligere rapporterte er målet for 97 prosent av alle mobilvirus.

Kaspersky pekte videre på at siden smart-TV-er ofte benytter Android-baserte programvareløsninger, er det en overhengende fare for at TV-er også snart blir attraktive mål for virus, og at selskapet hans er i ferd med å forberede seg på nettopp dette.

– Ingen har ennå hatt suksess med å lage et virus for TV-er, men det vil skje. Det er bare et spørsmål om tid. Vi har allerede et prototype-produkt klar for TV-er, så vi er klare for å håndtere dette fenomenet når ondsinnet programvare for TV-er slippes løs av kriminelle, sa Kaspersky til The Telegraph.

Selv om dette er noe forbrukere helt klart må ta på alvor, mener den kjente sikkerhetseksperten imidlertid at den aller største trusselen likevel er angrep mot kritisk infrastruktur som ofte styres av IT-systemer, for eksempel kraftverk, fabrikker og havner. Slike mål er gjerne attraktive for terrorister som er ute etter å sabotere, mener russeren.

Kaspersky Labs oppdaget nylig et alvorlig spionvirus:
Det var et av de mest avanserte noensinne »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen