I år vil toppmobilene kunne strømme musikken til flere haugevis av Bluetooth-høyttalere samtidig
(Foto: Qualcomm)

I år vil toppmobilene kunne strømme musikken til flere haugevis av Bluetooth-høyttalere samtidig

Hendig funksjon i mobilprosessoren Snapdragon 845.

Vi har allerede blitt ganske godt kjent med Qualcomms nye toppbrikke Snapdragon 845, men det viser seg at Qualcomm har flere triks i ermet med den nye brikken. Selskapet kunngjør nemlig nå at de har utstyrt Snapdragon 845 med muligheten til å strømme lyd til flere hodetelefoner eller høyttalere samtidig via Bluetooth.

Det har de gjort via en løsning kalt Broadcast Audio, utviklet av Qualcomm selv. Løsningen lar brukere strømme lyd til flere andre Bluetooth-enheter med nær perfekt synkronisering, ifølge selskapet.

Ikke helt ulikt det vi så i fjor da Bluetooth 5.0-mobilene begynte å dukke opp på markedet, med Samsung Galaxy S8 som kunne sende lyd til to forskjellige hodetelefoner

Skal levere høy stabilitet

Snapdragon 845 byr på mye snadder, også på lydsiden. Bilde: Qualcomm

Med den nye Broadcast Audio-funksjonen kan man for eksempel dele musikken med venner, dersom de har sine egne Bluetooth-hodetelefoner, og ikke minst kan løsningen fungere som et alternativ til vanlige multirom-smarthøyttalerløsninger dersom man ikke eier slike.

Broadcast Audio-løsningen byr både på automatisk gjenutsending av signaler og såkalt «packet-loss concealment» (PLC), som er en løsning for å kompensere for tap av signaler. Dette skal ifølge Qualcomm gi høy stabilitet og robusthet, og gjør at man altså oppnår helt synkron avspilling.

I tillegg har teknologien også innebygget kryptering som gjør at man unngår «tyvlytting». At teknologien nå er bygget inn i Snapdragon 845 skulle bety at vi kan få brukt løsningen når de første mobilene med brikken dukker opp, hvorav en de første mest sannsynlig blir Galaxy S9.

Fra før vet vi at Snapdragon 845 blant annet byr på 30 prosent bedre grafikkytelse enn forgjengeren, videoopptak i 4K-oppløsning, HDR og 10-bits fargedybde, og  mulighet for opptak i opptil 480 bilder per sekund med 720p-oppløsning. Den kommer også med et nytt LTE-modem som gir nedhastighet på opptil 1,2 gigabit per sekund.

Snapdragon 845 demonstrerer lovende resultater i ytelsestester »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen