Snart vil MacBooker kanskje lades med solenergi
(Bilde: aslysun/Shutterstock.com)

Snart vil MacBooker kanskje lades med solenergi

Apple har fått en ny patent som peker i den retningen.

Apple er blant dem som er ivrige når det gjelder å sende avgårde patentsøknader, og har den siste tiden blant annet fått patent på et hybrid-konsept, et nytt dashbord-grensesnitt til bilen og en trådløs «projektor-PC».

Nå melder nettstedet Apple Insider at Apple har fått innvilget enda en patent, som tilsynelatende ikke virker fullstendig urealistisk.

Bakskjerm med solceller

Patenten har fått det noe vage navnet «Electronic device display module» og dreier seg i korte trekk om en slags tosidig skjerm for bærbare PCer, som i Apples tilfelle altså betyr MacBook.

Denne tosidige skjermen har en vanlig skjerm på fremsiden, men det er planene Apple har for baksiden av laptopen som gjør konseptet en smule interessant.

Der vil det nemlig også være en skjerm, nærmere bestemt en berøringsskjerm, men i tillegg til dette har selskapet fått det for seg å bygge inn såkalte «fotovoltaiske» celler på baksiden, mer kjent som solceller. Det betyr i så fall at det kan bli mulig å lade MacBooken på farten, uten å måtte være avhengig av å komme deg hjem for å fylle batteriet.

Glass som forandrer seg

I patenten foreslås det for øvrig at denne bakskjermen kan lages i noe som heter «elektrokromisk» glass, det vil si glass som kan veksle mellom å være gjennomsiktig, for å vise panelet under, og ikke gjennomsiktig. I begge tilfeller vil lys kunne slippe gjennom til solcellene.

Patenten ser imidlertid ut til å være ganske «åpen», og Apple har også flere andre forslag når det gjelder byggematerialer for skjermdelen av laptopen, slik som metall, kjeramikk og fibermaterialer.

Som vanlig er det høyst uvisst når vi eventuelt får se den fysiske manifestasjonen av Apples nye idé. For alle detaljene kan de lese hele patentdokumentet her.

Apple har kommet langt på 30 år: Slik var selskapets første Mac »

(Kilde: Apple Insider, via BGR)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen