Snart vet Spotify  akkurat  hva du vil høre på
Teknofil
(Bilde: Teknofil.no)

Snart vet Spotify akkurat hva du vil høre på

Kjøper tjenesten The Echo Nest.

Spotify er verdens nest største kilde til streamet musikk, etter YouTube. Nå har den svenske tjenesten kjøpt et uhyre spennende selskap som heter The Echo Nest, skriver Techradar.com. Kjøpssummen er ikke oppgitt.

– Vi har vært fans av The Echo Nest i lang, lang tid. Vårt fokus er å skape den beste brukeropplevelsen, og det starter med å bygge den beste musikkintelligensplattformen på planeten, sier administrerende direktør Daniel Ek i Spotify i en pressemelding.

Én billion datapunkter

Echo Nest ble startet i 2005 av et par studenter fra Massachusetts Institute of Technology (MIT), som ikke klarte å bestemme seg for hva slags musikk de ønsket å høre på. Derfor utviklet de en smart algoritme, og etter hvert en omfattende musikkdatabase med masse informasjon.

Databasen inneholder 2 680.446 artister, 35 421.033 sanger, og hele 1 168 238 317 458 datapunkter, som angir artistnavn, albuminformasjon, tempo og lydnivå, samt kjennetegn for hvor energisk eller "dansbar" en låt er. Men også mange flere slike karakteristikker. Angivelig kan algoritmen også klare å pare lyttere med lik musikksmak basert på alt dette.

– Ingen i nærheten

Over 400 selskaper bruker i dag The Echo Nest, og deriblant finner vi Spotify-konkurrentene Rdio, iHeartRadio, Deezer og Rhapsody. TwitterMusic, BBC og eMusic er også eksisterende kunder. Spotifys konkurrenter får neppe fortsette å bruke tjenesten når kontraktene deres utløper, men den svenske musikktjenesten understreker at The Echo Nest vil forbli åpen og gratis for utviklere.

– Med mindre oppstartsselskaper er villige til å opprette dyktige team med musikologer, professorer i maskinlæring og ingeniører som vet hvordan de skal bruke Big Data, så vil ikke noe selskap komme i nærheten av det Echo Nest kan, skriver musikkblogger Jon Maples i forbindelse med oppkjøpet.

Men tapsfri lyd får du foreløpig ikke til Spotify:
Da må du ty til norske WiMP HiFi »

(Kilder: Techradar.com, Jon Maples)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen