Den nye Kindle Voyage.
Den nye Kindle Voyage. (Bilde: Amazon)

Amazon slipper snart ny Kindle med høyere oppløsning

«Kindle Voyage» blir oppfølgeren til Paperwhite 2.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Oppdatering:Amazons Kindle Voyage har nå blitt offisielt kunngjort på Amazons nettsider. Den nye e-bokleseren koster 199 dollar og 269 dollar for 3G-utgaven, og tykkelsen er på 7,6 millimeter.

I tillegg får Kindle Voyage en ny måte å bla i sidene på. I stedet for knappene på siden kan du nå simpelthen presse på rammen av e-bokleseren for å skifte side, noe som gjør at du ikke trenger å løfte fingrene. Oppløsningen er som tidligere rapportert på 300 piksler per tomme, og lanseringsdato er 21. oktober.

E-boklesere har en blitt et svært populært alternativ til store og tunge papirbøker, og gir enkel og kjapp tilgang til et stadig voksende biblioteket av elektroniske bøker.

Den dominerende aktøren på dette markedet er Amazon med sin Kindle-serie av e-boklesere. Kindle har kommet i flere ulike utgaver siden den først ble introdusert, og for temmelig nøyaktig ett år siden kom den hittil seneste versjonen Kindle Paperwhite 2 på markedet.

Oppfølgeren lekket på nettet

Nå melder blant andre nettstedet Techradar at oppfølgeren til Paperwhite 2 kan være underveis. Det ble indikert av en ny Kindle-modell som ble lagt ut på den tyske og japanske versjonen av Amazons egne nettsider.

Informasjonen om den kommende modellen ble fjernet av Amazon like etterpå, som tyder på at det var snakk om en feiltakelse, men den lå likevel ute lenge nok til at noen detaljer ble snappet opp.

Den nye Kindle-leseren skal visstnon hete «Voyage» og skal tilsynelatende få en oppløsning på 300 piksler per tomme, opp fra 212 piksler per tomme på den forrige utgaven.

Tynneste noensinne

Det ser ut til at Kindle Voyage også blir både tynnere og mindre enn tidligere. Tykkelsen ligger på bare 8 millimeter, noe som visstnok gjør den til den tynneste Kindle-modellen hittil.

Prisen skal også ha blitt lekket og ligger på 190 dollar for den vanlige Wi-Fi-versjonen og 250 dollar for 3G-utgaven. Lanseringstidspunktet skal ifølge lekkasjen være 4. november. Norsk pris og tilgjengelighet vet vi nok ikke noe mer om før den offisielle kunngjøringen.

Amazon har også betydelig mer høytflyvende planer på gang:
Nå skal de snart lever pakker med droner »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen