Snart skal Windows gjøre det mulig å samle sammen appene du bruker i ett vindu

«Sets» skal gjøre multitasking mye enklere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Windows handler som kjent om vinduer, og nå har Microsoft pønsket ut en ny måte å utnytte vindukonseptet på som skal gjøre multitaskingen mer effektiv. Det melder blant andre PC World.

Microsoft er nemlig i ferd med å teste ut en ny funksjon som de kaller «Sets», som gir deg mulighet til å samle sammen apper i ett enkelt vindu slik at du har alt du trenger for å utføre oppgaver på samme sted.

Som Microsoft forklarer i en nylig opplastet video du kan se øverst i artikkelen fungerer Sets litt på samme måte som et nettleservindu, hvor hver app åpnes som en egen fane. Det hele fungerer ved at man kan åpne en ny fane direkte fra en app, for eksempel Word, og denne nye fanen vil inneholde en rad av andre apper du bruker ofte.

Ny fane-siden gir deg direkte tilgang til både apper, dokumenter og annet innhold – i det samme vinduet.
Ny fane-siden gir deg direkte tilgang til både apper, dokumenter og annet innhold – i det samme vinduet. Bilde: Skjermdump

Full lansering et stykke unna

Ved å klikke på en av disse vil appen da åpnes som en egen fane i det samme vinduet du allerede jobbet i. I tillegg til de mest brukte appene vil «ny fane»-siden også inneholde et søkefelt hvor du kan søke etter innhold som du jobber med og som du ikke nødvendigvis husker hvor du lagret.

Om man skroller nedover vil man se en egen «strøm» som inneholder spesifikke dokumenter man har jobbet med, anbefalt innhold med mer. Nettsider som man åpner via lenker i de ulike appene vil også åpnes som egne faner i det samme vinduet som appene, slik at både det lokale innholdet du jobber med og Internett-innhold samles på ett sted.

Når man avslutter arbeidet og starter opp igjen senere vil Windows huske hvilke apper du jobbet med slik at du kan åpne alle disse på én gang og fortsette akkurat der du slapp. 

Sets er altså ennå under utvikling, og det er ennå uvisst når funksjonen blir tilgjengelig for alle brukere. Ifølge PC World har Microsoft indikert at utrullingen skal skje i et ganske sakte tempo, og en bred lansering vil trolig ikke skje før om noen måneder.

Microsofts skal lansere ny PC: Men den har et problem »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen