Slik ser Sonders tastaturer ut. De er i stand til å endre utseende på et blunk.
Slik ser Sonders tastaturer ut. De er i stand til å endre utseende på et blunk. (Bilde: Sonder Keyboard)

Se tastene endrer seg på bare sekunder

Apple snuser angivelig på ny teknologi til sine bærbare.

Apple har alltid spenstige planer på gang i form av blant annet patenter, som riktignok sjeldent ser dagens lys. Nå melder nettstedet 9to5mac at Apple lukter på et nytt, uvanlig konsept til sine bærbare maskiner.

Nettstedet har vært i kontakt med kilder som hevder at Apple er interessert i en såkalt dynamisk tastaturløsning hvor hver enkelt tast har sine egne «skjermer».

Elektronisk blekk

Løsningen er utviklet av et selskapet som heter Sonder Keyboard og bruker elektronisk blekk til å gi hver enkelt tast muligheten til å vise ulike symboler som brukeren kan konfigurere avhengig av konteksten. Det er altså ikke snakk om en virtuell løsning, men et fysisk tastatur.

Foto: Sonder Keyboard

Sonder Keyboard selger allerede frittstående tastaturer med denne teknologien fra hjemmesiden sin til en pris på 200 dollar, men Apple skal altså være interessert i år integrere teknologien i MacBook-maskinene sine.

La ut demonstrasjonsvideo

Sonder la nylig ut en demonstrasjonsvideo av tastaturet på YouTube, men det er uvisst om det er akkurat denne typen Apple snuser på. Det er heller ikke kjent når det eventuelt måtte dukke opp Mac-maskiner med teknologien innebygget.

Som vi har meldt tidligere går det rykter om at Apple planlegger å utstyre kommende MacBook-maskiner med en rad av virtuelle OLED-taster som kan konfigureres fritt. Den nye løsningen vil imidlertid tilsynelatende omfatte hele tastaturet. Videoen av teknologien kan du se under.  

HP kom nylig med noen nye Apple-utfordrere: Spectre 13 x360 har blitt både smalere og lettere »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen