Google skal snart lansere sin mobile Daydream-plattform. Dette er referansedesignet til et par nye VR-briller, men det er uvisst når vi får se  noe til dem.
Google skal snart lansere sin mobile Daydream-plattform. Dette er referansedesignet til et par nye VR-briller, men det er uvisst når vi får se noe til dem. (Bilde: Google)

Snart skal Google slippe massevis av påkostet VR-innhold

Skal rulle ut VR-plattformen Daydream om kort tid, ifølge nye opplysninger.

Google dro sløret av sin store, mobile VR-satsing Daydream på I/O-konferansen i mai, og nå kan virke som at satsingen er rett rundt hjørnet. Det melder nettstedet Bloomberg.

Nettstedet har vært i kontakt med kilder som hevder at Daydream skal rulles ut i løpet av nærmeste ukene, og i den forbindelse skal Google ha investert flere hundre tusen dollar i eksklusivt VR-innhold.

Hyret YouTube-stjerner

Google skal ifølge kildene blant annet ha rekruttert flere store innholdsprodusenter fra YouTube til å lage innholdet, og diverse spillprodusenter skal også være blant Googles partnere i VR-satsingen.

Søkegiganten har allerede forberedt mobilene på Daydream med den nylige lanseringen av Android N. Denne byr på innebygget VR-optimalisering  i operativsystemet som skal legge til rette for en sømløs og behagelig VR-opplevelse på mobilen, samt best mulig utnyttelse av maskinvaren.

Daydream-plattformen skal tilsynelatende også by på VR-grensesnitt for eksisterende apper.
Daydream-plattformen skal tilsynelatende også by på VR-grensesnitt for eksisterende apper. Foto: Google

Skal ha brukt mye penger

En av dem som jobber med apper til Daydream er et selskapet ved navn TheWaveVR, som utvikler en musikkapplikasjon til Googles VR-plattform. Selskapet uttalte overfor Bloomberg at Google tydeligvis har brukt mye penger internt på satsingen.

Alle detaljene om hva Daydream-lanseringen har å si for forbrukere foreligger ennå ikke, men at det blir mye nytt VR-innhold av høy kvalitet ligger altså i kortene. Som et ledd i Daydream har Google også lansert et refereansedesign for et par nye VR-briller og en VR-håndkontroll.

Det er når vi får se noen av disse i fysisk form. Mer informasjon om Daydream-plattformen finner du på hjemmesiden.

Er du interessert i å lage sofistikert VR-innhold selv? GoPro slapp nylig sin VR-rigg Omni, men den er ikke billig »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen