Neste Daydream-plattform krever ingen mobil eller PC. Bildet er hentet fra Googles reklamevideo for plattformen.
Neste Daydream-plattform krever ingen mobil eller PC. Bildet er hentet fra Googles reklamevideo for plattformen. (Bilde: Google)

Snart skal Google lansere VR-briller som ikke krever mobil eller PC

Neste generasjon Daydream byr også på skikkelig posisjonssporing.

I segmentet mellom VR-briller som krever PC og de mobilbaserte VR-brillene finner vi de som ikke krever noen av delene. Disse har begynt å bli mer tallrike den siste tiden, og nå skal også Google satse på nettopp dette segmentet, opplyses det på Google-bloggen.

I forbindelse med den pågående I/O-konferansen har Google nemlig avslørt at VR-plattformen deres Daydream snart vil støtte VR-briller som verken krever PC eller mobil, altså såkalte «standalone»-briller.

Skikkelig posisjonssporing

Lenovo og HTC er i gang med de første, nye Daydream-brillene.
Lenovo og HTC er i gang med de første, nye Daydream-brillene. Foto: Google

De nye brillene vil by på en sporingsteknologi som heter WorldSense, som er i stand til ekte posisjonssporing slik at de registrerer hvor hodet ditt befinner seg i rommet. Mange mobilbaserte VR-løsninger kan kun registrere hvilken retning brukeren kikker i, så skikkelig posisjonssporing er i så måte velkomment.

WorldSense skal takle høy presisjon og fungerer altså uten noen form for eksterne sensorer, men utover dette er de tekniske detaljene ennå ikke klare. 

Referansedesignet til de nye, selvstendige VR-brillene har Google utviklet i samarbeid med den kjente mobilbrikkeprodusenten Qualcomm, som tidligere har lansert sitt eget referansedesign for VR-briller som ikke krever mobil eller PC.

Ifølge Google er det foreløpig to produsenter som jobber med VR-briller basert på den nye Daydream-plattformen, nemlig HTC, en allerede kjent VR-aktør, og kinesiske Lenovo. De første enhetene skal visstnok komme senere i år, uten at det foreligger en nærmere dato.

Under kan du se en kort reklamevideo for den nye Daydream-plattformen.

Google lanserte nylig en skikkelig heftig VR-rigg »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen