Snart skal Google avduke et lass av store nyheter
(Bilde: Bloomua/Shutterstock.com)

Snart skal Google avduke et lass av store nyheter

Neste ukes I/O-konferanse skal visstnok by på blant annet Android M og ny Chromecast.

Flere av de store IT-aktørene arrangerer årlig egne konferanser hvor de drar sløret av diverse nyvinninger, og snart er det Google sin tur. Neste uke avholder søkegiganten sin såkalte I/O-konferanse, som etter alt å dømme skal by på flere store nyheter, ikke minst for Android-fansen.

Konferansen vil først og fremst by på en avduking av Googles nye, mobile operativsystem Android M. Som blant andre Ars Technica og Android Authority melder nevnte Google Android M i timeplanen for konferansen nylig, men har i etterkant fjernet omtalen.

Kan også avdekke ny Chromecast

Google skrev blant annet at Android M tar sikte på å bringe Android til alle typer arbeidsplasser. Operativsystemet skal altså tilsynelatende integreres mot den arbeidslivsrettede «Android for Work»-plattformen som Google kunngjorde i februar i år.

Det er ikke umulig at Google skal vise frem en ny Chromecast på konferansen.
Det er ikke umulig at Google skal vise frem en ny Chromecast på konferansen. Foto: Robert Fruehauf/Shutterstock.com

Utover dette er det ennå fint lite som er kjent om Android M. Som Ars Technica peker på er det imidlertid sannsynlig at operativsystemet vil få innebygget teknologi for fingeravtrykk-autentisering. Dette er hittil noe mobilprodusentene selv har stått for, men Google har visstnok jobbet med å integrere sin egen løsning i Android.

Av andre avsløringer er det heller ikke usannsynlig at Google vil avsløre en ny versjon av sin populære strømmepinne Chromecast. Som Ars Technica peker på i en annen artikkel har Google allerede bekreftet at en oppfølger er underveis, og i timeplanen for neste ukes I/O-konferanse nevnes ny Chromecast-funksjonalitet flere steder. Blant annet skal det snakkes om spillutvikling for Google Cast på konferansen.

Ny «tingenes Internett»-satsing

I tillegg til dette kan nettstedet The Information (Via The Inquirer) fortelle at Google også har planer om å avdekke en ny, storstilt «tingenes Internett»-satsing. Satsingen heter «Brillo», som skal være et svært lettdrevet operativsystem for «tingenes Internett»-enheter som bruker lite strøm.

Brillo skal være basert på Android og retter seg mot enheter med så lite som 32 og 64 MB minne. Antakelig skal operativsystemet blant annet brukes til «smarte» husholdingsobjekter, slik som for eksempel røykvarslerne til selskapet Nest Labs, som Google kjøpte i januar i fjor.

Googles I/O-konferanse avholdes fra 28. til 29. mai, og hele det foreløpige programmet kan du lese på arrangementets hjemmeside.

Snart kan Android og iOS få en ny konkurrent: Russiske myndigheter samarbeider med finske Jolla om et nytt mobilt operativsystem » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen