Snart skal Facebook få en ny videofunksjon
(Bilde: Facebook)

Snart skal Facebook få en ny videofunksjon

Selskapet tester nå en ny oppdaterings skal gjøre videotittingen bedre.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Video utgjør en stadig større del av innholdet som folk deler på sosiale medier, og nå slår Facebook et slag for enklere og mer effektiv deling av slikt innhold på tjenesten sin. I en pressemelding kunngjør selskapet at de tester ut nye video-relaterte funksjoner.

Blant funksjonene Facebook nå tester ut er en «anbefalte videoer»-funksjon, som fungerer ved at den finner frem en rekke videoer som er relatert til videoene du klikker på i nyhetsstrømmen.

Oppdateringen lar deg blant annet se videoer mens du gjør andre ting på Facebook.
Oppdateringen lar deg blant annet se videoer mens du gjør andre ting på Facebook. Foto: Facebook

Tester også videolagring og multitasking

Testingen av denne spesifikke funksjonen er foreløpig i gang på iOS-versjonen av appen, og skal ifølge Facebook har gitt positive tilbakemeldinger så langt. En PC- og Android-versjon av funksjonen skal også være på vei.

I tillegg til dette tester Facebook også ut en funksjon som gjør det mulig å se på videoer i et separat vindu, slik at man kan multitaske og gjøre andre ting på Facebook mens videoen kjører. En ny knapp skal også gjøre det mulig å lagre videoer til senere bruk, for de tilfellene hvor man ikke har anledning til å se videoen der og da.

Eget video-område

Den viktigste, nye oppdateringen er nok imidlertid et eget, dedikert videoområde på Facebook, som selskapet også sysler med. Dette området vil fungere som en «samleplass» for videoer du har lagret selv og videoer som deles av venner, sider du følger på Facebook eller som kommer fra andre steder på tjenesten. 

Dette dedikerte videoområdet blir tilgjengelig via en egen knapp  og skal gjøre det enklere å se på og dele videoer på Facebook som er relevante for brukerne. Testingen av denne funksjonen er visstnok kun forbeholdt noen få personer for øyeblikket.

Det er uvisst akkurat når de nye funksjonene får en bred lansering på alle plattformer. 

Facebook fikk også en annen stor, video-relatert oppdatering nylig: Nå kan du se 360-graders-videoer på tjenesten »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen