Chromebook får trolig fingeravtrykklesere. Dette er et illustrasjonsbilde av en Chromebook Pixel.
Chromebook får trolig fingeravtrykklesere. Dette er et illustrasjonsbilde av en Chromebook Pixel. (Bilde: Pixel Embargo/Shutterstock.com , Google)

Snart skal Chromebook trolig få fingeravtrykklesere

Nye opplysninger tyder på ny funksjon for de rimelige Google-maskinene.

Fingeravtrykklesere har stadig hyppigere begynt å melde sin ankomst på PC-plattformen. Nå skal Googles Chromecast-maskiner tilsynelatende også utstyres med teknologien.

Som nettstedet Chrome Unboxed melder har det dukket opp opplysninger på Googles kodevurderingsside for Chrome som tyder på at en Chromebook-modell med støtte for fingeravtrykklesing er under utvikling.

Én modell foreløpig

Informasjonen indikerer i utgangspunktet at kun én Chromebook-modell med støtten er underveis, med kodenavnet «Kevin», men om opplysningene stemmer er det sannsynlig at støtten vil dukke opp på flere modeller etter hvert.

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Acer

Dermed ser det altså ut til at Google ønsker å heve sikkerhetsnivået enda noen hakk på Chromebook-plattformen. Som Liliputing peker på ble det forrige måned kjent at støtte for PIN-koder til å låse opp maskinene også trolig er på vei til PC-ene.

Blir trolig konvertérbar

Google har også lansert en funksjon kalt «Smart Lock», som setter deg i stand til å låse opp Chromebook-maskiner med Android-telefoner.

Av andre opplysninger om den angjeldende «Kevin»-maskinen har Chrome Unboxed gravd frem opplysninger som tyder på at Chromebook-en kommer med 2400×1600 piksler, konvertérbart design og Rockchip-prosessoren. De to sistnevnte egenskapene deler den i så fall med Asus-modellen Chromebook Flip.     

Kanskje vil fingeravtrykklesere gjøre Chromebook mer attraktive i Norge: Her på berget gjør nemlig ikke maskinene det så bra foreløpig »

(Via Liliputing)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen