Apple har nå avslørt datoen for årets WWDC-konferanse. Dette bildet er fra fjorårets arrangement.
Apple har nå avslørt datoen for årets WWDC-konferanse. Dette bildet er fra fjorårets arrangement. (Bilde: Apple)

Snart skal Apple avsløre et lass store nyheter

Har nå bekreftet datoen for sin store utviklerkonferanse.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apples årlige utviklerkonferanse WWDC er som regel åstedet for mange store avsløringer fra teknologigiganten. Som Apple Insider melder er det nå ikke lenge til vi får se hva Apple har i ermet denne gangen.

Selskapet har nemlig bekreftet at årets WWDC-konferanse går av stabelen den 13. juni, og vil vare til og med 17. juni. Arrangementet skal blant annet gi oss innblikk i fremtidsplanene for alle de fire operativsystemene iOS, OS X, watchOS og tvOS.

Skal trolig vise frem OS X 10.12 

Konferansen er altså primært rettet mot utviklere, og i år skal over 1000 ingeniører fra Apple stille seg til disposisjon for påmeldte utviklere som vil lære hvordan de kan utnytte de nye OS-funksjonene i utviklingen av nye apper.

Apple skal trolig vise frem en ny Mac-versjon av Siri på konferansen.
Apple skal trolig vise frem en ny Mac-versjon av Siri på konferansen. Foto: istock 18059340

Det er ennå ikke klart akkurat hva konferansen vil by på, men det er nok ganske sannsynlig at Apple blant annet vil gi oss et innblikk i den neste store oppdateringen av OS X, kjent som OS X 10.12, og under kodenavnet «Fuji».

Mac-versjon av Siri

Som vi meldte i februar skal den nye OS X-oppdateringen trolig vises frem på konferansen sammen med en Mac-versjon av taleassistenten Siri, som Apple visstnok har jobbet med i lang tid. Siri til Mac skal visstnok integreres som et ikon på menylinjen øverst i hjørne, altså i samme område som søkefunksjonen Spotlight.

Ved å klikke på denne vil det dukke opp et gjennomsiktig Siri-grensesnitt i hjørnet, hvor stemmekommandoene visualiseres som fargerike lydbølger. Når det gjelder OS X 10.12 skal denne visstnok ikke by på de helt store endringene, altså med unntak av Siri-integrasjonen.

Det har også dukket opp nye rykter om de neste MacBook-ene: De skal visstnok gjøres syltynne ved hjelp av ny hengsleløsning »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen