Bruk gatelys som treningsapparat

Teknofil Snart må du trene for å lyse opp gata

Bruk gatelys som treningsapparat

Du må trene for å lyse opp gata i dette konseptet.

Det finnes mange finurlige ideer om hvordan gatelys kan forsynes med strøm. I noen tilfeller drives de av solenergi, mens i andre tilfeller blir lampene drevet av energi fra søppel. Nå er det du og jeg som kan stå for energien.

I konseptet "CityLight Street Lamp" er treningsutstyr blitt koblet til gatelyktene, slik at bevegelsesenergi overføres til batteriene som delvis forsyner de energieffektive lysdiodene i lampesystemet.

Gir tilbakemeldinger

Den helsefremmende gatelykten inneholder en interaktiv skjerm som blant annet viser hvor mye strøm det er igjen på batteriene. Håpet er at noen vil hoppe inn og bidra med energi når batteriet begynner å synge på siste verset.

Skjermen gir også tilbakemeldinger til personen som gir maskinen strøm, ved å fortelle hvor mange kalorier han har forbrent. Det passer bra for de som liker å holde oversikt over forbrenningen sin.

Miljøvennlig vinner

CityLight Street Lamp ble nylig annonsert som vinneren av Green Dot Award 2011. Denne premien deles ut til konsepter, produkter og tjenester som utmerker seg som spesielt miljøvennlige.

Om treningsgatelyktene blir virkelighet en dag gjenstår å se. Det spørs om folk er villige til å trene på åpen gate, og det spørs om vandaler og tyver ville latt noe slikt være i fred. Ville du ha tatt bruk CityLight Street Lamp i treningen din?

(Kilde: Trehugger)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen