Den velkjente app-knappen kan kanskje forsvinne.
Den velkjente app-knappen kan kanskje forsvinne. (Bilde: Andrey Armyagov/Shutterstock.com)

Snart må du kanskje vinke farvel til app-menyen i Android

Android 7.0 skal droppe den velkjente menyen, ifølge rykter.

Den rutemønstrede app-knappen som gir deg tilgang til telefonens installerte applikasjoner er blant de karakteristiske elementene i Android, men nå har det dukket opp tegn på at denne kanskje forsvinner. Det melder Android Authority.

Nettstedet fikk først nyss om nyheten fra et par kilder som hevdet at flere av de tidlige versjonene av den neste 7.0-versjonen av Android, Android N, ikke inneholder app-knappen.

Mangler på flere nye mobiler

Deretter dukket det opp flere beviser i form av at den nylig kunngjorte flaggskipmodellen LG G5 ikke hadde app-knappen på plass. I tillegg skal HTC One X9 også mangle den velkjente knappen, men denne modellen kommer samtidig med en muligheten til å aktivere den.

En annen toppmodell, Galaxy S7, har i utgangspunktet app-knapp, men kommer med en skjult innstilling som legger alle appene på hjemskjermen, og fjerner knappen.

Vil trolig avsløres i mai

Alt dette peker altså i retning av at app-menyen skal fjernes i den fremtidige Android-utgaven, men uten at dette på noe måte er offisielt bekreftet. Om dette skjer vil Android gå over til ren horisontal app-skrolling direkte fra hjem-skjermen, og dermed også bli litt mer lik konkurrenten iOS.

Google skal avholde sin I/O-konferanse fra 18.-20. mai, og da er selskapet ventet å vise frem en tidlig versjon av Android 7.0. Det vil antakelig gi oss svar på akkurat hva det er Google eventuelt planlegger å gjøre med app-menyen.

Mobilnyhetene strømmer på under MWC-messen: Denne nye Panasonic-mobilen tåler masse og koster flesk »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen