Snart kommer Surface Pro til Norge
(Bilde: Microsoft)

Snart kommer Surface Pro til Norge

Norgeslanseringen er bekreftet.

I fjor sommer lanserte Microsoft sin første datamaskin «Surface», som er bygget rundt operativsystemet Windows 8

Surface-maskinen kommer i to versjoner. Den ene heter Surface RT og har en Tegra 3-prosessor innabords, veier 676 gram og er i hovedsak et rent nettbrett. Denne er allerede i salg her på berget.

Storebroren Surface Pro minner mer om en bærbar datamaskin, og har latt vente på seg. Den ble sluppet i et par land, blant annet USA, i februar, men frem til nå har vi ikke sett snurten av den i Norge. Nå melder Microsoft at den kommer hit i løpet av mai måned.

Storlansering i Europa

Sammen med nesten 20 andre land er det Norge og våre naboland som kan få kloa i maskinen neste måned. Men stort mer enn det, er foreløpig ikke kjent:

– På dette tidspunktet har vi ikke mer informasjon å dele enn det som står i Surface-bloggen, skriver Microsofts Norges kommunikasjonsdirektør, Christine Korme, i en SMS til Hardware.no

På forespørsel kan ikke Microsoft Norge si hva prisen på maskinen vil bli. I USA har den en startpris på 900 dollar – noe som raskt kan bety 7000 kroner her til lands.

Surface Pro har en en Intel Core i5-prosessor i Ivy Bridge-familien som motor. Maskinen er 13,5 millimeter tykk, veier 900 gram og kjører Windows 8 Pro, en fullversjon av operativsystemet. Skjermen måler 10 tommer og har full HD-oppløsning.

Bak på brettet finner du en fot som kan vippes ut, slik at Surface står av seg selv. Sammen med nettbrettet får du også et også er berøringsfølsomt tastatur med pekeplate. I motsetning til Apples iPad kommer nettbrettet med USB-port av raskeste type, slik at du kan koble til tradisjonelt PC-tilbehør som minnepinner og tastatur. Via en DisplayPort-kontakt kan du også koble til en ekstern skjerm.

Flere anerkjente medier har allerede testet Surface Pro:
Dette mener verden om Surface Pro »

(Kilde: Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen