Siri er en taleassistent som gir brukeren muntlige svar på en rekke forskjellige spørsmål.
Siri er en taleassistent som gir brukeren muntlige svar på en rekke forskjellige spørsmål. (Bilde: istock 18059340)

– Siri kommer endelig til Mac

Den velkjente funksjonen vil dukke opp i den neste versjonen av OS X, ifølge rykter.

Apples stemmeassistent Siri har som kjent vært en del av iOS en god stund, og har også funnet veien til Apple Watch- og Apple TV-plattformene. Nå kan nettstedet 9to5mac melde at Siri omsider også er på vei til Mac-maskinene.

Stemmeassistenten er ventet å dukke opp i den neste store oppdateringen av OS X, kjent som OS X 10.12, som etter alt å dømme skal avdukes offisielt på Apples Worldwide Developers Conference i juni i år.

Testet i lang tid

Apple skal ha testet flere versjoner av OS X med Siri i lengre tid, og er nå i ferd med å finne ut hvordan de skal integrere tjenesten i operativsystemet på en optimal måte. Opplysningene kommer fra anonyme kilder.

Apples taletjeneste har vært tilgjengelig på iOS-plattformen en stund allerede, og skal nå være på vei til Mac.
Apples taletjeneste har vært tilgjengelig på iOS-plattformen en stund allerede, og skal nå være på vei til Mac. Foto: Niklas Plikk, Tek.no

Siri til Mac skal visstnok integreres som et ikon på menylinjen øverst i hjørne, altså i samme område som søkefunksjonen Spotlight. Ved å klikke på denne vil det dukke opp et gjennomsiktig Siri-grensesnitt i hjørnet, hvor stemmekommandoene visualiseres som fargerike lydbølger.

Kan brukes med tast

Ifølge kildene som 9to5mac har vært i kontakt med vil det også bli mulig å aktivere Siri ved hjelp av en hurtigtast på tastaturet. Den håndfrie «Hey, Siri»-funksjonen som man finner på iOS vil trolig også komme til Mac-utgaven.

OS X 10.12 har fått kodenavnet «Fuji» og skal visstnok ikke by på de helt store endringene sammenlignet med Yosemite, altså med unntak av Siri-integrasjonen. Mer av oppdateringen får vi som sagt trolig se til sommeren.

Det skjer også saker og ting på Android-fronten: App-knappen kan nå forsvinne fra plattformen »

(Via The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen