Nå blir det greit å sitte på Facebook i arbeidstiden
(Bilde: Odua Images/Shutterstock.com)

Nå blir det greit å sitte på Facebook i arbeidstiden

«Facebook at Work» skal konkurrere med blant andre LinkedIn.

Facebook har for lengst blitt kongen på haugen innen segmentet sosiale medier og jobber konstant med å videreutvikle den populære tjenesten, blant annet ved å utføre kontroversielle eksperimenter på brukerne sine.

Nå viser det seg at Facebook er i ferd med å utvikle et helt nytt sosialt nettverk som skal eksistere side om side med den vanlige Facebook-tjenesten. Dette kommer frem i en artikkel hos avisen Financial Times, som er gjengitt av nyhetsbyrået Reuters.

LinkedIn-konkkurrent

Den nye Facebook-tjenesten skal visstnok hete «Facebook at Work», og som navnet antyder blir dette en tjeneste beregnet på næringslivet. Det blir med andre en konkurrent til tjenester som LinkedIn og dets like.

Facebook at Work skal altså primært brukes til å legge ut ansattprofiler og lignende, slik at all informasjon av denne typen samles på ett sted, i stedet for at det blandes med de personlige profilene på Facebook.

De tekniske detaljene rundt den nye tjenesten er ikke klare, men den skal visstnok ligne mye på den vanlige Facebook-tjenesten hva gjelder utseende og grensensnitt.

Skal legge til rette for samarbeid

Tjenesten skal blant annet legge til rette for samarbeid og kommunikasjon mellom arbeidskollegaer, blant annet ved å gi flere personer tilgang til redigere de samme dokumentene. Som nettstedet Cnet peker på er dette funksjoner man også finner på blant annet Google Drive og i Office 365, som betyr at Facebook i så fall også vil konkurrere med disse aktørene.

Som nettstedet peker på er Facebook åpenbart i en god posisjon til å starte en slik tjeneste, med et antall brukere på godt over én milliard. Til sammenligning har den viktigste konkurrenten på dette markedet, LinkedIn, rundt 300 millioner brukere.

Det dukker også opp nye sosiale nettverk: Ello har blitt kjempepopulært på kort tid »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen