Her er to GeForce GTX 680-kort avbildet.
Her er to GeForce GTX 680-kort avbildet. (Bilde: Nvidia)

Snart kommer det flere toppkort fra Nvidia

GeForce GTX 670 og 690 er snart klare for lansering, ifølge rykter.

Det var ikke lenge siden Nvidia slapp sitt nye flaggskip, GeForce GTX 680. Dette var imidlertid bare ett av flere kort i den nye skjermkort-familien fra Nvidia som baserer seg på produksjonsteknikk i 28 nm-størrelsen.

Nå tyder flere hint om at to nye kort fra Nvidia vil slippes i mai, i form av GTX 690 og GTX 670.

Avslørende bilde

Det første hintet om at lanseringen er rett rundt hjørnet kom da Nvidia slapp det følgende bildet ut på nettet:

Det tok ikke lang tid før de fleste var enige om at det var snakk om entusiastkortet GTX 690, som vil være enda heftigere enn GTX 680. Kortet forventes å ha doble GK 104-prosessorer (samme som vi finner i GTX 680) med totalt 3072 CUDA-kjerner, to 256-bits minnebusser og 4 GB GDDR5-minne. Dermed vil nykomlingen antageligvis bli verdens raskeste skjermkort, forutsatt at AMD ikke kommer dem i forkjøpet med Radeon HD 7990 "New Zealand". GTX 690 skal angivelig komme i perioden mellom den 30. april og 5. mai, for å treffe lanseringspunktet med Intels Ivy Bridge.

Flere familiemedlemmer

Som om det ikke var nok med superkortet GTX 690, dukket det opp mer informasjon i dag som tyder på at GTX 670, den litt rimeligere modellen av de tre 28 nm-kortene, også er i ferd med å gjøre sin entré. Det har ikke dukket opp noen spesifikasjoner på dette kortet enda, men den vil i hvert fall bli billigere enn 680- og 690-kortene. Ifølge Sweclockers vil lanseringen av 670-kortene starte den 10. mai. I tillegg er det forventet at Nvidia vil dytte ut enda flere rendyrkede budsjettmodeller av 600-serien i mai, spesifikt for maskinvareprodusenter som Dell, Acer og Lenovo.

Hvilket kort gleder du deg til? Vil du gå for toppmodellen GTX 690, holder du deg til GTX 680 som allerede er ute, eller vil du spare litt penger og gå for den litt billigere GTX 670? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under.

Les også: Derfor er GTX 680 ribbet vekk

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen