Snart kommer de første bærbare PC-ene med 5G-støtte
(Foto: Intel)

Snart kommer de første bærbare PC-ene med 5G-støtte

Og vi får se den første prototypen om få dager.

Det har vært mye snakk om den gryende 5G-teknologien på mobilfronten den siste tiden, men nå har vi nettopp fått forsikring fra prosessorgiganten Intel om at teknologien såvisst er på full fart til PC-ene også.

Intel kan kunngjøre at de har inngått et samarbeid med gigantene Dell, HP, Lenovo og Microsoft om å bringe 5G-teknologien til bærbare PC-er allerede neste år – nærmere bestemt andre halvdel av 2019.

Det er ikke engang lenge til vi får en prøvesmak. Intel skal nemlig demonstrere en hybrid-PC med et nytt 5G-modem allerede på MWC-messen, som går av stabelen om få dager. Under demonstrasjonen skal det strømmes video over et 5G-nettverk for å vise folk hva teknologien er i stand til.

5G-mobilene også på vei

5G er også på full fart til mobilene, hvor Intel også har en finger med i spillet. Bilde: Colourbox

Ingen ytterligere informasjon foreligger ennå om hvilke PC-modeller som får 5G-teknologien først, men at Microsoft er involvert kan bety at vi får se et 5G-klart Surface-produkt i løpet av neste år.

Intel har imidlertid en enda bredere satsing på 5G på gang, og kunngjør i en annen pressemelding at de også har inngått et samarbeid med det kinesiske teknologiselskapet om å utvikle en 5G-plattform for smarttelefoner, uten at det er helt klart hva dette skal munne i rent konkret.

Med Intels nylig kunngjorte 5G-satsing kan det se ut til at de første mobilene og PC-ene med teknologien kommer på markedet omtrent samtidig. Brikkeprodusenten Qualcomm opplyste nemlig nylig at de har inngått samarbeid med en rekke mobilprodusenter om å bygge det nye 5G-modemet Snapdragon X50 inn i mobile enheter i løpet av 2019.

Nytteverdien til 5G-produkter avhenger selvsagt av utbyggingstempoet til nettverkene, men det går ganske raskt unna på dette området, også i Norge. Telenor har allerede begynt å satse ganske aggressivt på 5G-teknologien, og selskapet har planer om å være først ute med å tilby teknologien i Norge.

Allerede i år kan det komme mobiler som takler nedlastingshastighet på 2 Gbit/s »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen