Snart kommer Apples nye strømmetjeneste for musikk
(Bilde: Beats)

Snart kommer Apples nye strømmetjeneste for musikk

Den Beats Music-baserte tjenesten nærmer seg med stormskritt.

Nettstedet 9to5mac melder nå at Apple har planer om å lansere en ny musikkstrømmetjeneste i begynnelsen av juni i år, og dermed ta opp konkurransen med blant andre Spotify. Opplysningene stammer fra kilder som skal være godt informert om saken.

Den nye tjenesten baserer seg på teknologien bak strømmetjenesten Beats Music, som er utviklet av selskapet Beats. Apple bladde opp 18 milliarder kroner for dette selskapet i mai i fjor. I kjølvannet av oppkjøpet dukket det ikke uventet opp rykter om at Apple nettopp jobbet med å integrere Beats Music i sin egen musikktjeneste.

Designet helt fra bunnen

Tjenesten skal visstnok introduseres på Apple-konferansen Worldwide Developers Conference (WWDC), som vanligvis avholdes tidlig i juni måned hvert år. Det er med andre ord ikke lenge til vi kan få et innblikk i hva det er Apple har arbeidet med. Prisen på tjenesten skal angivelig ligge på 8 dollar per måned, og ligger i så fall an til å bli billigere enn for eksempel Spotify og Google Play Musikk. 

Snart vil Beats Music-applikasjonen, her på Apple TV-plattformen, erstattes av en helt ny musikkstrømmetjeneste.
Snart vil Beats Music-applikasjonen, her på Apple TV-plattformen, erstattes av en helt ny musikkstrømmetjeneste fra Apple. Foto: MacRumors

Som 9to5mac meldte tidligere i år blir tjenesten ikke lik dagens Beats Music-tjeneste, men derimot en helt ny tjeneste som Apple har designet helt fra bunnen og som skal integreres dypt i både iOS, iTunes og Apple TV-plattformen. For å gjøre overgangen enklere for eksisterende Beats Music-abonnenter skal Apple imidlertid visstnok la kundene fusjonere Beats Music-kontoene med iTunes/Apple ID-profilene.

Den nye tjenesten, som altså ikke har fått noe navn, skal basere seg på strømming via nettskyen og blant annet komme med effektive søkefunksjoner som enkelt lar deg finne låtene fra iTunes/Beats-katalogen og avspille dem direkte fra skyen. Du kan også velge å lagre spesifikke sanger på enhetene dine, eller oppbevare samtlige i skyen.

Vil også komme til Android

Tjenesten skal også integrere mange av de eksisterende Beats Music-funksjonene, som for eksempel automatiske, skreddersydde spillelister som baserer seg på brukernes preferanser. Blant andre funksjoner er muligheten til få servert en kontinuerlig miks av musikk basert på informasjon om hvordan bruken føler seg eller hva han/hun driver med av aktiviteter.

Ellers er det definitivt verdt å merke seg at den nye musikkstrømmetjenesten fra Apple visstnok også skal bli tilgjengelig på Android-plattformen. Beats Music-applikasjonen finnes allerede for Android, men etter at Apple kjøpte selskapet ble det spekulert i om tjenesten da ville bli iOS-eksklusiv, noe som altså ikke skal være tilfelle. Ifølge 9to5mac jobber Apple-ingeniørene akkurat nå med en egen Android-applikasjon for den nye musikkstrømmetjenesten.

Akkurat hva den nye strømmetjenesten har å by på vil vi altså forhåpentligvis få vite om cirka tre måneder.

Vi har mer i vente fra Apple i nær fremtid: Snart kan det være selskapet drar sløret av en 12-tommers MacBookb Air med retina-skjerm »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen