De to foreløpig nyeste iPad-ene fra Apple: iPad Mini med Retina-skjerm og iPad Air.
Teknofil
De to foreløpig nyeste iPad-ene fra Apple: iPad Mini med Retina-skjerm og iPad Air. (Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

– Snart kommer Apples giga-iPad

12,9 tommer ventet i første kvartal av 2015.

Apples iPad snudde om på teknologihverdagen for mange da de introdusere en helt ny dings til de tusen hjem: nettbrettet. Nå ser det ut til at det kommer nok et nettbrett fra Cupertino, men i motsetning til iPad Mini blir ikke dette et mindre alternativ. Den nye iPad-en skal nemlig bli på hele 12,9 tommer, melder Bloomberg.

«iPad Pro»

Nettbrettet ble først varslet av Bloomberg, som skal ha fått innsideinformasjon fra anonyme kilder. Det melder CNET. Samme nettside mener også at nettbrettet kan få navnet «iPad Pro», noe som isåfall stemmer overens med tidligere rapporter.

«Pro»-betegnelsen sikter seg uansett inn på dem som vil ha en større og mer profesjonell brukeropplevelse, noe som også kan forklare de 12,9 tommene nettbrettet skal få.

Slik ser et konseptbilde av iPad Pro ut. Om den blir seende ut akkurat slik er intet annet enn vill gjetning.
Slik ser et konseptbilde av iPad Pro ut. Om den blir seende ut akkurat slik er intet annet enn vill gjetning.Foto: Metatrox.net

Dagens toppmodeller på nettbrettfronten fra Apple er iPad Air på 9,7 tommer og iPad Mini på 7,9 tommer, så det er en ganske kraftig oppgradering vi snakker om. Ettersom omtrent to tredjedeler av Apples omsetning i følge CNET stammer fra salget av iPhone og iPad, er denne satsingen viktig. Spesielt ettersom iPad-salget har slitt en smule i det siste.

Kommer i første kvartal av 2015

Nettbrettet med den abnorme skjermen er uansett ventet en gang i første kvartal av 2015, altså i januar, februar eller mars. Som vanlig er det ikke her i det kalde nord vi først får muligheten til å slå kloa i ny teknologi, så selv om lanseringen skjer da kan det hende vi blir nødt til å vente en liten stund til.

Er du redd for at 12,9 tommer blir for stort?
Da kan denne japanske tastefingeren komme til unnsetning! »

(Kilde: Bloomberg via CNET)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen