(Bilde: Martin Jetpack)

Snart kan vi fly på egen hånd

Jetpacken er godkjent i New Zealand.

Selskapet Martin har mekket på en jetpack i flere år allerede, og utviklingen leder stadig mot en kommersiell utgivelse.

Nå har myndighetene i New Zealand godkjent bruken av jetpack, til såkalt «eksperimentell bruk». Dette betyr at man allerede i dag kan fly over ubebodde områder på øynasjonen – såframt du har minst 100 000 dollar å rutte med.

«Luftas motorsykkel»

Jetpacken benytter seg teknisk sett ikke av jetteknologi, men selskapets ferskeste P12-modell kan likevel lette og lande vertikalt. Framkomstmiddelet, som blir kalt en «motorsykkel for lufta», bruker to vifter til å løfte seg opp mot himmelen, samt en toliters V4-stempelmotor med 200 hestekrefter for å holde det gående.

Maksimal høyde er 1,5 kilometer, og flyhastighet er på 56 kilometer i timen. Reguleringene gjør imidlertid at jetpacken må holde seg 6 meter over landejorda og 7,5 meter over vann.

Martin satser på å lansere en kommersiell modell mot slutten av 2015, mens en militærversjon og en annen testversjon for de som bare må ha flyvemaskinen skal dukke opp litt tidligere.

Les mer om Martin Jetpack på den offisielle nettsiden.

Også ganske stilig:
Fly til værs med jetvesten »

(Kilder: Ars Technica og DVICE)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen