(Bilde: Teknofil.no)

Snart kan Tesla Model S kjøre enda lenger

Selskapet har tatt patent på nytt batteri.

Elbilselskapet Tesla Motors satser stort i Norge. Mens vi sakte, men sikkert ser flere Tesla Model S-biler kjøre rundt på norske veier, har Elon Musk og kompani store planer i vente.

Tesla Motors har nemlig tatt patent på et nytt batteri, som får en rekkevidde på opptil 644 kilometer. Det nåværende batteriet lar til sammenligning elbilen kjøre 425 kilometer før det tømmes.

To i én

Foto: Tesla Motors

Det nye batteriet er en hybridpakke, bestående av både et lithium-ionbatteri og et såkalt «metal-air»-batteri. Elbilen vil hovedsakelig benytte seg av lithium-iondelen, mens det andre batteriet tas i bruk ved lengre kjøreturer.

Batterier av typen «metal-air» bruker oksygen som en elektrode, og har kortere levetid ved vanlig lading. Dette blir derfor bare ment for «nød», men er også en rimelig løsning – ettersom denne typen bruker billigere materialer som sink eller aluminium.

Føreren av Tesla-bilen kan selv velge om byttet mellom batterikildene skal skje manuelt eller automatisk, og får økt valgfrihet med tanke på lengre turer. Det er også mulig for «metal-air»-batteriet å lade det ordinære, for å forlenge turen på den måten.

Hybridbatteriet kommer ikke med det aller første, ettersom Tesla Motors fremdeles har en fireårsavtale med Panasonic om dagens batterier. Det nye produktet er likevel ikke altfor langt unna mannen i gata.

Ingen grenser:
Tesla Motors snuser på selvkjørende biler »

(Kilder: Clean Technica via DVICE)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen