Eksempel på hvordan de sponsede låtene vises, lagt ut på Twitter.
Eksempel på hvordan de sponsede låtene vises, lagt ut på Twitter. (Bilde: Twitter)

Snart kan Spotify begynne å reklamere for enkeltlåter

Har bekreftet at «sponsede låter» kan bli innført.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Gratisutgaven av den store musikkstrømmetjenesten Spotify opererer som kjent allerede med reklame, men nå ser det ut til at tjenesten planlegger en ny form for reklame – nemlig sponsede enkeltlåter. Det melder blant andre TechCrunch.

Det nye fremstøtet er i ferd med å bli testet ut på et begrenset antall Spotify-brukere, og har blant annet blitt tilkjennegjort på Twitter

Promoterer enkeltlåter

Spotifys nye påfunn er altså reklame for enkeltlåter som dukker opp over spillelistene og som lar deg lagre og spille av låten direkte kun ved å klikke på banneret. Spotify bekreftet testingen over TechCrunch og fortalte at reklamen kan bli innført offisielt for brukere av gratistilbudet dersom testingen går bra.

Foto: endermasali/Shutterstock.com

Meningen er ifølge strømmetjenesten å gi plateselskaper mulighet til å promotere singler på gratisutgaven av tjenesten, formodentlig i et forsøk på å skvise flere reklamekroner ut av tilbudet.

For brukernes del er poenget at de sponsede låtene skal matche musikksmaken til brukerne, slik at de passer inn i spillelistene på best mulig måte. Den eksisterende testversjonen av reklamen har dukket opp hos folk som betaler for Spotify og gir dem mulighet til å skru funksjonen av, men som TechCrunch peker på er det uvisst om den vil være valgfri for de som bruker gratistilbudet.

Spotifys gratistilbud har vært under press en stund. Både artister og konkurrenter har tidligere kritisert det, og det har også dukket opp rykter om at Spotify skal gjøre gratistilbudet dårligere ved å gjøre noe av musikken tilgjengelig kun for betalende brukere.

Spotify prøver nå å sette deg i sommerstemning »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen