(Bilde: Skjermdump/YouTube)

Snart kan Skype simultan­oversette det du sier

Microsoft viste frem den nye oversettelsestjenesten sin.

Skype har i mange år gjort kommunikasjon på tvers av landegrensene tilgjengelig for folk flest, men i fremtiden vil det bli enda enklere å snakke med noen som ikke behersker samme språk som deg.

I går presenterte nemlig Microsoft en ny tjeneste for Skype, som oversetter samtaler nesten i sanntid. Det betyr at du kan ha en vanlig samtale via programmet, der du snakker ditt morsmål, og så vil programvaren oversette det du sier like etter at ordene kommer ut av munnen din.

Beta-versjon i løpet av året

Tjenesten vil hete Skype Translator, og vil komme som et tillegg til Skype-programvaren. Oversettelsen vil skje både skriftlig og muntlig, og målsetningen til Microsoft er at den skal fungere med nær sagt alle språk i verden.

I videosnutten nedenfor kan du se hvordan tjenesten fungerer til oversettelse til og fra engelsk og tysk. I følge utviklerteamet er tjenesten allerede godt fungerende mellom disse to språkene, som man selv kan teste ut når det lanseres en Windows 8-applikasjon innen utgangen av 2014.

Ifølge Microsoft-CEO Satya Nadella vil tjenesten lanseres for fullt først om drøye to år. Den vil da sannsynligvis heller ikke være gratis.


Microsoft Skype og Google Hangouts skaper nye utfordringer:
Bedriftene vil ha billige videosamtaler »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen