Snart kan Samsungs buede skjermkanter få flere bruksområder
(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

Snart kan Samsungs buede skjermkanter få flere bruksområder

Det tyder ny patent på.

Da vi testet den designmessig smekre Edge-varianten av Samsung seneste flaggskip Galaxy S6 kunne vi slå fast at den buede skjermkanten primært er til pynt, men at den også hadde et par mer eller mindre unødvendige tilleggsfunksjoner.

En ny patent kan imidlertid tyde på at Samsung har nye planer på gang når det gjelder bruksområder for det buede kantdesignet. Det melder blant andre nettstedet Phandroid.

Kjapp tilgang til apper

Samsung har nemlig sendt avgårde en patentsøknad på en ny merkevare kalt «Apps Edge». Det er ennå litt vagt akkurat hva patenten innebærer, men ifølge teksten i søknaden dreier det seg om en løsning som blant annet skal legge til rette for kjapp tilgang til de mest brukte applikasjonene.

Snarveier på sideskjermen, som her på Note Edge, kan bli vanligere i fremtidige Samsung-produkter.
Snarveier på sideskjermen, som her på Note Edge, kan bli vanligere i fremtidige Samsung-produkter. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Det handler altså tilsynelatende om en løsning som innebærer å legge snarveier til de appene du benytter hyppigst på den kurvede delen av skjermen, men det er heller ikke umulig at patenten vil omfatte mer enn dette.

Phandroid spekulerer i om Samsung muligens planlegger en API, altså en utviklerplattform, for apper som er spesialtilpasset de kurvede skjermene. 

Kan omfatte mange produktkategorier

Slike spesialtilpassede apper finnes allerede til den buede brettmobilen Galaxy Note Edge, som også har snarveier på sideskjermen i tråd med det Samsung tilsynelatende skisserer i søknaden. Den nye patenten kan tyde på at Samsung har lignende planer både for S6 Edge og fremtidige, buede produkter.

I patentteksten nevnes ikke bare mobiltelefoner, men også nettbrett, bærbare PC-er, medieavspillere, kameraer, PC-skjermer, TV-er og en rekke andre typer produkter som potensielle målgrupper for den ennå litt mystiske «Apps Edge»-løsningen.

Snart kan Galaxy S6 få en ny konkurrent: Her er de nyeste ryktene om den ny Lumia-toppmodellen 940 XL »

(Via PhoneArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen