Snart kan passord bli erstattet av måten du holder musen på
(Bilde: Piotr Adamowicz/Shutterstock.com)

Snart kan passord bli erstattet av måten du holder musen på

Ny patent lar musen verifisere brukeren.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den passordbaserte innloggings- og verifiseringsløsning har vært dominerende i lang tid, men nå er det mange som anser teknologien for å være både tungvinn, utrygg og på mange måter utdatert og moden for utskiftning.

Blant de mange nye konseptene som nå utforskes er muligheten for å utnytte ulike former for «kroppslige signaturer» til å verifisere brukeren av digitale enheter. I sommer skrev vi for eksempel om en teknologi som går ut på å avlese måten brukeren benytter produktene på til å danne en unik signatur.

Musgrepet som verifikasjonsløsning

Nå melder nettstedet Computerworld om et lignende konsept, men i dette tilfellet er det datamusen som står i sentrum.

En ingeniør ved navn Glenn Kaufman har nemlig blitt tildelt en patent på en verifiseringsteknologi som innebærer å registrere måten en bruker holder musen på. Dette skal gjøres ved hjelp av et intrikat system av ulike trykksensorer i musen.

Disse sensorene skal registrere både hvor brukerens hånd trykker på musen og hvor mye kraft som benyttes. Ved å lese av denne informasjonen med svært høy følsomhet skal dette danne en slags «nevrologisk» signatur, basert på hvordan nervesystemet kontrollerer muskelaktiviteten.

Høy presisjon

Denne signaturen skal altså være unik for hver enkelt person. De tekniske detaljene omkring hvordan det hele fungerer er uklare, men Kaufman skal allerede har bygget en mus med teknologien og testet den på ti personer. Løsningen skal ha vært meget presis, med en feilrate på bare 1 av 10 000.

Ifølge oppfinneren skal teknologien være vesentlig sikrere enn andre former for såkalte biometriske avlesningsløsninger, nettopp fordi den benytter nevrologiske møntre i stedet for fysiske mønstre. Fysiske teknikker kan for eksempel være fingeravtrykkavlesning, ansiktsgjenkjenning og skanning av retina.

Som alltid med patenter er det høyst uvisst når vi eventuelt får se teknologien i aksjon. For flere detaljer kan du sjekke ut selve patentdokumentet.

Apple tok patent på noe lignende for litt siden:
Den lar musen kjenne hvor hardt du trykker og gir tilbakemeldinger »

(Via Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen