De nye LPDDR4-brikkene til Samsung, som snart vil gi mobiler med 6 GB minne.
De nye LPDDR4-brikkene til Samsung, som snart vil gi mobiler med 6 GB minne. (Bilde: Samsung)

Samsung med minne-gjennombrudd

Snart kan mobilene få opptil 6 GB arbeidsminne.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samsung gjør stadig nye teknologiske fremskritt på minnefronten, og nå kan selskapet melde om enda et. I en fersk pressemelding kunngjør Samsung nemlig at de har startet masseproduksjon av en ny brikke som ganske snart vil gi mobile enheter mye mer minne.

Den nye brikken, som er av den mobile typen LPDDR4, rommer hele 12 gigabit. Én byte er det samme som 8 bit, som altså betyr at brikkene har plass til 1,5 gigabyte hver.

Gir mobiler opptil 6 GB minne

Ved å sette sammen fire stykker av den nye LPDDR4-brikken kan man ifølge Samsung få inn opptil 6 GB minne på den samme plassen som dagens 3 GB-moduler bruker. Dermed er det altså ikke behov for designendringer på fremtidige mobiler for å få det nye minnet på plass.

Produksjonen av de nye brikkene bruker for øvrig den samme 20-nanometersprosessen som Samsung hittil har benyttet.

De nye, mobile minnebrikkene skal også være vesentlig raskere og mer energieffektive enn tidligere. Ifølge Samsung ligger overføringshastigheten på 4266 Mbit/s, noe som skal være 30 prosent raskere enn på de forrige 8-gigabitsbrikkene.

Ikke bare for mobiler og nettbrett

Strømforbruket på de nye LPDDR4-brikkene skal i tillegg være 20 prosent lavere enn tidligere, noe som altså betyr at batteritiden på mobilene antakelig ikke vil lide nevneverdig med de nye brikkene installert.

Når vi før se de første enhetene med Samsungs høykapasitetsbrikker er ennå uvisst, og det er ikke engang sikkert det blir mobiltelefoner. Selskapet skriver i pressemeldingen at de i tillegg til mobiler og nettbrett også sikter seg inn på blant annet bærbare PC-er og andre typer digitale produkter med den nye teknologien.

Samsung har også gjort store fremskritt på SSD-fronten i det siste: Nylig avduket selskapet en SSD på hele 16 terabyte »

 (Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen