Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet.
Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet. (Bilde: USPTO)

Snart kan MacBook-maskinene få virtuelle tastaturer

Apple har sendt avgårde en patentsøknad som kan tyde på nettopp det.

Apple er en hyppig gjenganger på det amerikanske patentkontoret, og nå har nettstedet Geek snappet opp nok en patentsøknad fra det idérike selskapet. Denne gangen ser det ut til at Apple har planer om et ganske drastisk redesign av tastaturene til sine bærbare PC-er.

Patenten har fått navnet «Configurable Force-Senstive Input Structure for Electronic Devices» og omhandler tilsynelatende et slags virtuelt tastatur-konsept.

Haptiske tilbakemeldinger

Virtuelle tastaturer kjenner vi allerede godt fra enheter med berøringsskjermer, men nå ser det altså ut til at Apple ønsker å benytte konseptet som en erstatning for vanlige PC-tastaturer. Dette indikeres av illustrasjonstegningene i patentsøknaden.

Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet.
Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet. Foto: USPTO

I patenten beskrives et system hvor tastaturet består av en heldekkende berøringsflate, som også kan by på haptiske tilbakemeldinger, altså en form for mekanisk simulering av fysisk nedtrykk.

Selve tasteoppsettet vil være markert ved hjelp av linjer av lys som skinner gjennom fra undersiden. I kraft av å være virtuelt vil tastaturet by på mange konfigureringsmuligheter, og i patentdokumentet foreslår Apple blant annet at berøringsflaten kan deles inn i flere ulike «felt» med egne bruksområder.

Kan komme med Force Touch

På denne måten er meningen at man for eksempel kan kombinere et vanlig tastatur med en virtuell pekeplate, i tillegg til at man fritt kan endre form og størrelse på de ulike elementene, samt flytte dem omkring utfra egne preferanser.

Av patentdokumentet fremkommer det også at den nye tastaturløsningen vil kunne by på den trykksensitive Force Touch-løsningen som Apple allerede benytter i både telefoner og pekeplater. Som alltid er det høyst uvisst om eller når konseptet vil bli realisert. Flere detaljer kan du finne i selve patentdokumentet.

Apple har også mus-relaterte patenter på gang: Snart kan Magic Mouse kanskje registrere hvor hardt du trykker »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen