Illustrasjonsbilde
Teknofil
Illustrasjonsbilde (Bilde: Apple/Shutterstock)

Snart kan iPhonen din scanne kredittkortet ditt

Vil gjøre nettbetaling enklere.

Nettshopping har tatt helt av, og vi kjøper flere dingser på nettet enn noen gang tidligere. Likevel er det ikke bare-bare å handle på nettet, spesielt ikke hvis du bruker mobiltelefonen din.

Lange skjemaer hvor du må fylle ut navn, adresse, fakturaadresse og kredittkortinformasjon er noe herk å fylle ut på en liten mobilskjerm. Dette håper Apple å kunne gjøre noe med til høsten med iOS 8.

Gjør jobben for deg

Foto: 9to5mac

Nettstedet 9to5Mac oppdaget nemlig en ny funksjon i nettleseren Safari på deres iPhone med betautgaven av iOS 8. Så fort de var inne på en betalingsside som ba om kredittkortinfo, dukket det opp en hendig liten knapp på skjermtastaturet hvor det sto «scan kredittkort».

Denne innebygde funksjonen lar deg ta et bilde av kredittkortet, slik at telefonen automatisk kan lese av kortinnehaverens navn, utløpsdato og kredittkortnummer – informasjon som gjerne tar ganske lang tid å fylle inn manuelt.  

 Kombinér dette med at Apple vil åpne opp fingeravtrykksleseren i iPhone 5S for tredjeparts-applikasjoner, kan vi kanskje vente oss både en sikrere og raskere netthandel på mobiler fra og med høsten.

Se alt Apple lanserte: 
18 høydepunkter fra Apple-lanseringen »

(Kilde: 9to5Mac via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen