Snart kan Googles stemmeassistent brukes uten nettilgang
(Bilde: Alexander Supertramp/Shutterstock.com)

Snart kan Googles stemmeassistent brukes uten nettilgang

Det tyder kommende oppdatering på.

Flere av teknologiaktørene har utviklet såkalte stemmeassistenter som skal gjøre det lettere og mer intuitivt å benytte seg av funksjoner på mobiler og nettbrett. Disse assistentene har ofte svært begrenset nytteverdi uten nettilgang, men dette ser det ut til at søkegiganten Google nå vil endre på med sin «OK Google»-funksjon.

Nettstedet Android Police har nylig «demontert» den nylig oppgraderte, mobile Google-applikasjonen, og der fant de tegn på at stemmeassistenten får en utvidet offline-funksjonalitet.

«OK Google»-funksjonen kan snart bli mer anvendelig uten nettilgang.
«OK Google»-funksjonen kan snart bli mer anvendelig uten nettilgang. Foto: Google

Vil trolig la deg spille musikk og ringe med stemmen

Tekstlinjer funnet inni applikasjonen tyder på at en kommende oppdatering av appen vil gi brukeren tilgang til et antall spesifikke stemmekommandoer uten nettilgang, dog med et noe begrenset omfang i første omgang.

Ifølge opplysningene vil det tilsynelatende bli mulig å ringe, sende tekstmelding, spille av musikk og skru på Wi-Fi med stemmen. Det er uvisst om brukeren må benytte forhåndsbestemte fraser for å utføre handlingene, eller om man eventuelt kan benytte ulike formuleringer.

Ennå ikke offisielt kunngjort

Det er heller ikke klart hvor fleksibelt systemet blir når det gjelder å for eksempel oppgi mottakeren av oppringningen eller tekstmeldingen med stemmen. Som Android Police peker på krever det gjerne ekstra serverkraft via nettilgang for å tolke mer kompliserte stemmekommandoer.

Det ser altså ut til at det bare er fire kommandoer som vil bli støttet til å begynne med, men det er godt mulig at dette antallet vil øke etter hvert. Funksjonene skal ennå ikke ha blitt implementert, og Google har ikke kommet med noen offisiell kunngjørelse, så det er uvisst når vi eventuelt kan få glede av oppdateringen.

Google utvider også stadig sin Street View-tjeneste: Nå kan du klatre i stupbratte fjell med tjenesten »

(Via Android and Me) 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen