Boston Dynamics' mest kjente robot er Atlas, som blant annet kan løfte og plassere pakker på egen hånd.
Boston Dynamics' mest kjente robot er Atlas, som blant annet kan løfte og plassere pakker på egen hånd. (Bilde: Boston Dynamics)

Snart kan Googles menneskelignende roboter bli mer forbrukerrettede

Google selger robotavdelingen sin til selskap med store ambisjoner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google satset stort på avansert robotteknologi da de kjøpte selskapet Boston Dynamics i 2013. Målet deres var å fortsette å utvikle avanserte roboter, men å gjøre dem med forbrukerrettede enn tidligere. De lyktes med første del, men noen forbrukerprodukter ble det aldri til.

Dette kan nå endre seg, for som blant andre TechCrunch melder har Google  solgt robotselskapet sitt.

Kjøperen heter Softbank, det japanske selskapet som stod bak Pepper, den søte roboten som vi stiftet bekjentskap med for et års tid siden.

Det kom frem at Google ville kvitte seg med Boston Dynamics allerede i mars i fjor, og siden den gang har selskapet lett etter en kjøper. Grunnen til at Google ønsket å selge selskapet skal ha vært mangel på fremgang når det gjelder forbrukerrettede produkter.

Vil satse på nyttige bruksområder

Atlas har mange menneskelignende egenskaper, blant annet evnen til å holde balansen på egen hånd. Kanskje får vi snart en mini-Atlas for forbrukere?
Atlas har mange menneskelignende egenskaper, blant annet evnen til å holde balansen på egen hånd. Kanskje får vi snart en mini-Atlas for forbrukere? Foto: Boston Dynamics

Med Softbank bak roret kan pipen få en annen låt. I en pressemelding som Softbank publiserte i forbindelse med overtakelsen kommer det frem at planene fremover er å finne konkrete bruksområder for den avanserte robotteknologien.

– Vi ser frem til å jobbe med Softbank i vår streben etter å flytte grensene for hva avanserte roboter kan gjøre og å skape nyttige bruksområder i en smartere og mer tilkoblet verden, sier Boston Dynamics-sjefen Marc Raibert i pressemeldingen.

Softbank-sjefen Masayoshi Son sier på sin side at han ser frem til å støtte Boston Dynamics i arbeidet med å utforske bruksområder som kan hjelpe til med å gjøre livet enklere, tryggere og mer tilfredsstillende.

Akkurat hva alt dette vil resultere i gjenstår selvsagt ennå å se, men intensjonen er tilsynelatende å utvikle robotteknologi som også vanlige forbrukere kan få glede av. Man skal ikke se bort fra en mer avansert utgave av Pepper-roboten, som Softbank allerede har solgt i mange eksemplarer.

Boston Dynamics' mest kjente kreasjon er den menneskelignende, tobente roboten Atlas, som har gjennomgått en rekke oppgraderinger og som blant annet er i stand til å bevege seg over krevende terreng på egen hånd. Under kan du se demonstrasjon av Atlas-roboten.

Nå har det også kommet en robot som kan brette klærne dine »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen