Facebook tester ut «stemme ned»-knapp
(Bilde: (C) Ted SOQUI/Corbis (All Over Press)))

Facebook tester ut «stemme ned»-knapp

Den berømte «liker»-knappen på Facebook har som kjent blitt utvidet med en rekke andre typer reaksjoner, men en «liker ikke»-knapp har ennå kommet på plass. Nå ser det imidlertid ut til at Facebook tester ut noe lignende av dette, melder blant andre The Verge.

Brukere på Twitter har nemlig lagt ut bilder og video som viser en «downvote»-knapp under kommentarer på Facebook, som altså kan brukes til å stemme ned kommentarer.

Bekreftet av Facebook

Facebook har ikke kommentert saken offisielt, men bekreftet testingen i en uttalelse til The Verge. Ifølge selskapet skal det dreie deg om en svært begrenset testing blant brukere i USA i denne omgang, og talspersonen sa også at funksjonen kun skal brukes til «tvilsomme» kommentarer på offentlige Facebook-sider.

Det ser med andre ord ikke ut til at Facebook planlegger en generell «dislike»-knapp som kan brukes på samme måte som den vanlige liker-knappen, i alle fall ikke i denne omgang.

Det har lenge blitt spekulert i om Facebook skal få på plass en knapp til å uttrykke misnøye, og tidligere rapporterer har indikert at Zuckerberg og gjengen faktisk har vurdert dette. Mark Zuckerberg selv har imidlertid uttalt at han ikke ønsker en standard «liker ikke»-knapp fordi han mener det ikke tjener noe sosial nytteverdi og kan potensielt brukes til mobbing og forsuring av miljøet på Facebook.

Det seneste påfunnet fra Facebook var en «slumreknapp» for irriterende venner »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen