Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Twin Design/Shutterstock.com)

Vil kanskje la deg slette Apples forhåndsinstallerte apper

Etterlengtet funksjon kan snart komme på plass.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Du vil antagelig snart kunne slette apper som kommer forhåndsinstallert på Apples mobiltelefoner og nettbrett, noe som lenge har vært etterspurt blant brukere. Det er Apple-sjefen selv, Tim Cook, som har antydet at dette kan komme på plass.

Det var i et intervju med nettstedet BuzzFeed at Cook kom med de nye opplysningene som tyder på at selskapet vurderer å sette folk i stand til å slette apper som ikke er i bruk.

Kikker på muligheten

– Det er ikke slik at vi ønsker å legge beslag på eiendommen din. Vi har ingen motivasjon for å gjøre det, og vi vil at du skal være fornøyd. Så jeg erkjenner at noen vil gjøre dette, og det er noe vi kikker på, sa Cook.

Apple-sjefen Tim Cook avslørte at selskapet vurderer å gi folk muligheten til å slette forhåndsinstallerte apper.
Apple-sjefen Tim Cook avslørte at selskapet vurderer å gi folk muligheten til å slette forhåndsinstallerte apper. Foto: Marco Prati/Shutterstock.com

Apple-sjefen benyttet samtidig anledningen til å redegjøre for hvorfor selskapet hittil har valgt å «tvinge» folk til å beholde apper på iPhone-telefonen sin, noe de tilsynelatende ikke har hatt lyst til å gjøre.

Komplisert

– Dette er et mer komplisert spørsmål enn det virker som. Det er noen apper som er koblet til noe annet på iPhone-telefonen, og ved å fjerne disse kan det oppstå problemer andre steder på telefonen. Det er andre apper som ikke er slik, og disse tror jeg vi etter hvert vil gjøre det mulig å fjerne, sa Tim Cook i intervjuet.

Cook ga ingen hint om når en slik funksjon eventuelt vil komme på plass, men uttalelsene tyder altså på at den er på vei. Da vil det endelig bli mulig å slette for eksempel den beryktede aksje-appen, som mange brukere visstnok aldri benytter.

I intervjuet med Cook ble det også snakket om andre emner, inkludert den store nylanseringen og personvern. Hele intervjuet leser du hos BuzzFeed.

Vi har allerede tatt en titt på Apples nye telefoner: Her er vårt inntrykk av iPhone 6 S og 6S Plus »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen