Den nye ZUK Z1 kommer trolig snart til Europa.
Den nye ZUK Z1 kommer trolig snart til Europa. (Bilde: Weibo/ZUK)

Snart kan du trolig få kjøpt Lenovos lekre flaggskip-mobil

Selskapets første mobil under det nye merkenavnet «ZUK» får trolig europeisk lansering.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I slutten av juli kunne vi melde at kinesiske Lenovo ville prøve seg på en vri ved å opprette et nytt mobilmerkenavn kalt «ZUK», med den ganske lekre modellen «Z1» som første mobil ut under det nye navnet. Nå ser det heldigvis ut til at også europeere blir tilgodesett med den nye toppmobilen.

I en pressemelding kunngjør nemlig ZUK at selskapet har inngått et partnerskap med selskapet Cyanogen om en internasjonal lansering av ZUK Z1. Lanseringen er ventet å skje rundt midten av oktober, uten noe nærmere dato.

Skal by på god sikkerhet

Cyanogen, som selv kunngjør partnerskapet på sin Google Plus-konto, er selskapet bak operativsystemet Cyanogen OS, som den nye ZUK Z1-telefonen altså vil bli utstyrt med.

ZUK Z1.
ZUK Z1. Foto: ZUK

Ifølge ZUK vil operativsystemet, som altså er Android-basert, blant annet ha stort fokus på personvern med en egen «Privacy Guard»-funksjon som skal gi deg detaljert kontroll over hvilken informasjon du vil dele via tredjepartsapplikasjoner.

Cyanogen OS skal også by på ekstra mange konfigureringsmuligheter for grensesnittet, og flere avanserte funksjoner som skal optimalisere ytelsen, strømforbruket og sikkerheten.

USB Type-C og stort batteri

Når det gjelder de tekniske spesifikasjonene har ZUK Z1 en 5,5-tommers skjerm med 1080p-oppløsning og en prosessor av typen Snapdragon 801 på 2,5  GHz, som er brukbart, men riktignok ikke helt i toppsjiktet. Ellers får den 3 GB minne, 64 GB lagringsplass.

Ellers er det verdt å merke seg at telefonen blir blant de første som byr på den nye USB Type C-standarden. Den har også et relativt stort batteri på 4100 mAh, og skilter i tillegg med fingeravtrykksensor.

Hovedkameraet er på 13 megapiksler og frontkameraet leverer 8 megapiksler. De ytre dimensjonene er på 155,7 mm x 77,3 mm x 8,3 mm, og vekten ligger på 175 gram. Telefonen kan fåes i fargene hvit eller mørkegrå. Mer informasjon finner du på produktsiden.

Lenovo lanserte også nylig en heftig bærbar PC: Den nye ThinkPad-en danker ut det meste på markedet »

(Via Slashgear)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen