Slik ser den nye betalingsfunksjonen ut.
Slik ser den nye betalingsfunksjonen ut. (Foto: Instagram)

Snart kan du trolig bruke Instagram til å shoppe

Tester ut betalingsfunksjon inni appen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Blant andre TechCrunch melder nå at noen brukere har mottatt en Instagram-oppdatering som legger til en betalingsfunksjon i tjenesten. Funksjonen ser foreløpig ut til å være en begrenset betatest.

Ifølge brukere som har fått oppdateringen innebærer betalingsfunksjonen at man kan registrere et kreditt- eller debitkort i Instagram-appen, sette opp en sikkerhetskode og betale for saker og tjenester uten at man trenger å forlate appen.

Kunngjorde planer i fjor

Foreløpig kan man kun bruke funksjonen til å booke avtaler hos frisører og lignende. Foto: Instagram

En talsperson for Instagram bekreftet overfor TechCrunch at en betalingsfunksjon har blitt bygget inn i appen for et utvalg personer, men foreløpig kun for bestemte tjenester som blant annet reservering hos restauranter og frisører.

Betalingen skjer altså på Instagram-sidene til kommersielle aktører som støtter funksjonen, så hvor nyttig betalingsfunksjonen blir vil tilsynelatende avhenge av hvor mange kommersielle Instagram-brukere som bygger inn støtten. Ifølge talspersonen vil blant annet kjøp av kinobilletter være blant mulighetene frem i tid.

I forbindelse med kunngjøringen av én million månedlige annonsører på Instagram i mars i fjor opplyste selskapet at de jobber med muligheten til å bestille tjenester direkte fra Instagram-profilen deres som et ledd i å gjøre tjenesten mer nyttig for bedrifter.

I denne kunngjøringen sa Instagram at de planla å lansere betalingsfunksjonen i slutten av 2017, men det ser altså ut til at utrullingen er noe forsinket. Hvorvidt, og når, vi vil få se en bred, global lansering av funksjonen er ennå uvisst.

Instagram har nå fjernet et av sine største irritasjonsmomenter: Sjekk hva det er for noe »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen