Snart kan du starte Teslaen fra mobiltelefonen
(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Snart kan du starte Teslaen fra mobiltelefonen

Elbilprodusenten jobber med ny funksjon som lar deg legge igjen nøkkelen hjemme.

Elbilprodusenten Tesla er kjent for å være innovative. Den mest populære modellen, Model S, kan enkelt utvides med nye funksjoner, siden den kan motta programvareoppdateringer trådløst direkte fra produsenten.

I versjon 6.0 av bilens programvare vil det bli mulig å starte bilen direkte fra en iPhone – og antagelig senere også fra Android-mobiler. Det viser skjermbilder nettstedet Electrek har fått fra en anonym tipser. 

Kan komme samtidig med iOS 8

I skjermbildene vises det til flere nye funksjoner, blant annet en kalenderapp som krever at du bruker en ny Tesla Mobile-app. Denne appen er foreløpig tilgjengelig kun på iPhone. Med denne appen vil du kunne se kalenderen på telefonen din via skjermen i bilen.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Foto: http://electrek.co

Det er denne appen som også, ifølge skjermbildene, skal gi deg mulighet til å starte bilen direkte fra telefonen. En Tesla-app for Android skal komme om noen få uker.

Ifølge 9to5Mac spekuleres det i om startfunksjonen vil bli integrert med fingeravtrykksfunksjonen Touch ID på iPhone – slik at ikke uvedkommende skal kunne starte bilen din. Det spekuleres også i om lanseringen vil sammenfalle med lanseringen av Apples iOS 8, som ventes å komme sammen med iPhone 6 den 9. september.  

Les de siste ryktene om iPhone 6-lanseringen her »

På grunn av avgiftsfritak har Tesla Model S solgt svært godt i Norge. Fra nyttår og frem til utgangen i juli var det solgt hele 3248 eksemplarer av det som i de fleste land regnes som en luksusbil, ifølge Hegnar Online.

Vi har testet Tesla Model S:
Slik er teknologien i elbilenes konge » (Hardware.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen