Snart kan du søke anonymt på nettet med Apples nettleser
(Bilde: DuckDuckGO)

Snart kan du søke anonymt på nettet med Apples nettleser

Den anonyme søkemotoren DuckDuckGo bygges inn i Safari.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google er så å si blitt synonymt med begrepet søkemotor, og følgelig har konkurrentene en tendens til å forsvinne inn i glemselen. DuckDuckGo er imidlertid et alternativ som skiller seg litt ut, og som vi omtalte allerede i 2012.

DuckDuckGo er en anonym søketjeneste som verken samler inn informasjon om din IP-adresse, hvor du befinner deg, nettleseren din, operativsystemet ditt, eller hvilke nettsider du besøker. Den har heller ingen form for informasjonsfiltrering.

Bygges inn i Safari

Søkemotoren har ennå et ganske beskjedent antall brukere, men har likevel opplevd stor vekst den siste tiden, mye på grunn av de stadig pågående NSA-avsløringene.

Nå kan det være det blir enda mer fart på sakene for søkemotoren. Apple har nemlig i en pressemelding kunngjort at selskapet skal bygge søkemotoren inn i fremtidige utgaver av sin egen nettleser Safari til iOS og OS X.

– DuckDuckGo er henrykt over å bli inkludert i Safari. Det er flott å se at Apple gjør det enkelt for Safari-brukere å få tilgang til vår anonyme søkefunksjon, uttalte den tydelig fornøyde grunnleggeren av tjenesten, Gabriel Weinberg, i pressemeldingen.

Ble nylig overhalt

Ifølge Weinberg ble DuckDuckGo brukt til over én milliard Internettsøk i løpet av fjoråret, og nå skal antall daglige søk ha kommet opp i over 5 millioner, noe som i så fall markerer en tydelig økning.

I mai i år fikk tjenesten en større designmessig overhaling, med blant annet bilder, et mer raffinert utseende, lokale søk og «smartere» søkeresultater. Den har også egne søkefunksjoner for matoppskrifter og vær.

Apple kom også nylig med andre nettrelaterte nyheter: Snart skal skytjenesten iCloud oppdateres kraftig »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen