Snart kan du snakke norsk til Mac-en din
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/Apple)

Snart kan du snakke norsk til Mac-en din

Men Siri-støtten må du fortsatt vente på.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Helt siden Apple slapp OS X Mountain Lion til Mac-er for to år siden, har du kunnet diktere hva den skal skrive. Funksjonen har imidlertid ikke støttet så mange språk, og med mindre du har vært nødt til å skrive et lengre brev på engelsk, har funksjonen forblitt ubrukt. 

Dette skal forbedres i høstens nye utgave av operativsystemet, OS X Yosemite. Apple vil legge inn støtte for 23 nye språk, hvor norsk er blant dem. Frem til nå har det bare vært støtte for åtte språk.

Du kan se den komplette listen hos 9to5mac.

Selv om diktering vil fungere med norsk tale, betyr det ikke at du kan kontrollere datamaskinen din med stemmen. Du kan imidlertid åpne opp et tekstdokument, trykke på en snarveisknappen (dobbeltrykk på fn-knappen er standard) og en liten mikrofon vil dukke opp. Så er det bare å snakke i vildens sky, og talen din vil forvandles til tekst. 

Norsk Siri på vei

Norsk diktering er en god pekepinn på at Apple i hvert fall jobber med å forstå det norske språket, selv om vi fortsatt må snakke engelsk til telefonassistenten Siri. Helt tilbake i 2012 ble det avslørt at Apple jobbet med å få Siri til å forstå seg på norsk tale, og for bare et par dager siden ble nok en stilling utlyst hos Apple hvor de søkte nordmenn for å forbedre Siri-tjenesten.

Vet du egentlig hvordan du uttaler «Yosemite»?
Les alt du trenger å vite om Apples sommerlansering »

 

(Kilde: 9to5mac, Digi.no

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen