Få med deg ungdoms-OL i VR-format
(Bilde: Samsung, montasje/Tek.no)

Få med deg ungdoms-OL i VR-format

Samsung har bygget dedikert VR-studio på Lillehammer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det får ikke like mye oppmerksomhet som det vanlige OL-arrangementet, men snart går de Olympiske ungdomsleker av stabelen i OL-byen Lillehammer. Denne gangen har man planlagt noe spesielt for å skape større interesse. I år kan begivenheten nemlig oppleves i VR.

I en fersk pressemelding opplyser en av de Olympiske partnerne, elektronikkgiganten Samsung, at de har opprettet VR-studioer i OL-byen.

360-graders direkteoverføring

Ved hjelp av disse studioene skal deler av Ungdoms-OL for aller første gang direkteoverføres i VR, noe som altså da krever at man er i besittelse av Samsungs egne Gear VR-briller i den andre enden.

Du trenger et par Galaxy-kompatible Gear-VR-briller for å få glede av tilbudet.
Du trenger et par Galaxy-kompatible Gear-VR-briller for å få glede av tilbudet. Foto: Samsung

De direkteoverførte sendingene skal blant annet omfatte tenningen av den olympiske ilden og deltakernasjonenes parademarsj under åpningsseremonien.

Utover dette vil også klipp fra de ulike grenene bli tilgjengelig i VR, blant annet skøyter, snowboard, kunstskøyter og skihopping. 

Mer virkelighetsnært

Hensikten med det nye fremstøtet er å skape en ny og mer virkelighetsnær OL-opplevelse for dem som ikke er fysisk til stede, noe Samsung håper vil appellere til teknologibevisste, unge mennesker.

Ikke så mye er kjent når det gjelder de rent tekniske detaljene, men VR-studioene skal ifølge Samsung blant annet by på det «nyeste» innen trådløsteknologi. Ungdoms-OL på Lillehammer avholdes fra 12. til 21. februar, og mer informasjon finner du på arrangementets hjemmeside.

Det kommer stadig nye VR-briller: Googles Cardboard-oppfølger kommer i år, og er ikke laget av papp »

(Kilde: Pressemelding) 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen