Snart kan du prøve Windows 9
(Bilde: Mahesh Mohan / Flickr, tarasov / Shutterstock)

Snart kan du prøve Windows 9

Skal vi tro rykter er det kun få uker unna.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Skal vi tro rykter som nå florerer på nettet er det snart tid for en ny Windows-lansering, under kodenavnet Threshold. Siste nytt hinter til at mannen i gata allerede nesten måned kan laste ned en tidlig versjon av operativsystemet, melder ZDNet – et nettsted som har truffet blink på Windows-rykter flere ganger tidligere. 

Den nåværende utgaven av operativsystemet til Microsoft, Windows 8.1, har fått en blandet mottakelse på verdensbasis. Ikke alle er like fornøyd med at blant annet startmenyen ble fjernet fra plattformen, etter å ha vært fast inventar siden 80-tallet. 

Testversjon i slutten av neste måned

Ryktene går ut på at en tidlig betaversjon av Threshold kan bli tilgjengelig allerede for alle i slutten av september eller starten av oktober. Threshold skal etter alt å dømme være nye Windows 9, og her vil en rekke forandringer melde sin ankomst. 

Etter alt å dømme vil startmenyen finne veien tilbake til operativsystemet i neste utgave. Det finnes allerede en rekke tredjepartsmetoder for å anskaffe den savnede menyen, men Microsoft har nå sagt at de skal få startmenyen tilbake – og at den skal komme «sammen med en større oppdatering». Denne oppdtaringen kan være nettopp Threshold. 

Samtidig er det også flere andre funksjoner som ventes å bli endret. I Windows 8 har du en liten minimeny som dukker opp til høyre på skrivebordet. Denne kan bli fjernet i neste versjon til fordel for flere virtuelle skrivebord, skriver vår søsterside Teknofil

Neppe en Windows 8.2-versjon

Spoler vi tiden noen måneder tilbake var Windows-evangelisten Paul Thurrot ute med spådommer om at Microsoft hadde planer om å slippe en 8.2-versjon av dagens operativsystem. 

Her ville blant annet den mye omtalte startmenyen returnere, samtidig som såkalte Metro-apper skulle kunne legges rett på skrivebordet. Nå kan ting tyde på at denne oppdateringen allikevel ikke får se dagens lys, og at Microsoft heller velge å satse på en tidligere lansering av en helt ny Windows-versjon. 

Dermed kan Paul Thurrots nyeste spådommer, at vi får se en ferdig utgave av Windows 9 i 2015, vise seg å holde mål. 

Har du ikke testet ut Windows 8.1?
Her kan du lese hele testen av dagens Windows-versjon »

(Kilde: ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen