Snart kan du lukte Instagram-bildene dine
Teknofil
(Bilde: Montasje: Apple/Shutterstock/Teknofil)

Snart kan du lukte Instagram-bildene dine

Harvard-studenter lager mobiltilbehøret du har ventet på.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ifjor lanserte Google en noe spesiell tjeneste: Google Nose. Tjenesten skulle la deg lukte gjennom datamaskinen, og du skulle kunne lagre "opptil 15 M+ duftbytes" med lukt.

Dessverre for alle som hadde sett frem til å kunne lukte for eksempel klassikeren "våt hund" gjennom tastaturet, så var dette en aprilspøk fra Google. Dette nye konseptet fra noen studenter ved Harvard er imidlertid både langt unna april og spøk; snart skal du kunne lukte Instagrambildene dine.

Dingsbasert lukt

Konseptet er enkelt: Sett på en liten dings på telefonen din. Finn et bilde. Lukt. Forutsatt at bildet er tilsatt lukt, selvfølgelig. Dingsen studentene skal gjennomføre bragden med, har de kalt "Ophone", og den skal visstnok kunne gjengi bortimot alle lukter i verden ved hjelp av en spesialdesignet app og litt kjemi. Dette skiller Ophone fra tidligere konkurrenter som for eksempel Scentee, som kun har kunnet gjengi forhåndsbestemte lukter.

Stort mer vet vi ikke om dingsen akkurat nå, men den er iallefall i rute. Det er lite sannsynlig at du skal kunne lukte hvert eneste bilde du skulle finne ute på nettet, men tjenester som Instagram og Facebook burde kunne nyte godt av oppfinnelsen. Hvem vil vel ikke både kunne lukte og se den nystekte kyllingen som venninnen fra studietiden har spredt på sosiale medier?

Oppdrag fra Paris

Studentene har fått oppdraget av Paris-firmaet Le Laboratoire, og ifølge oppdragsgiveren skal bildene "...ikke bare gjengi en allerede eksisterende kommunikasjonsmåte, men også skape et helt nytt språk...", så ambisjonene er i det minste høye. Ifølge selskapet er tanken bak Ophone å kunne gjengi lukter presist og pare disse med bilder. Hva annet man kan gjøre med lukt og bilder sammen er uvisst, men dette er i det minste ingen spøk.

Ophone vil la deg lukte Instagram.
Andre vil la deg spise bildene dine »

(Kilde: BGR)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen