Snart kan du lade mobilen din med en sofa fra IKEA
(Bilde: thodonal88/Shutterstock.com)

Snart kan du lade mobilen din med en sofa fra IKEA

IKEA skal begynne å lage møbler med innebygget, trådløs ladeteknologi.

I forbindelse med den pågående mobilmessen Mobile World Congress i Spania har Samsung nå kommet med en ganske uventet kunngjøring. Den store, svenske møbelkjeden IKEA skal nemlig nå gjøre lading av selskapets mobiler til en vesentlig mer avslappet affære, bokstavelig talt. Det kommer frem i en ny pressemelding.

IKEA skal nemlig begynne å produsere møbler med innebygget teknologi for trådløs lading av mobiltelefoner. Fremstøtet er et ledd i å utnytte den trådløse ladeteknologien som kommer integrert i selskapets nye mobilmodeller Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge.

Les sniktittene på de nye Samsung-telefonene her »

Galaxy S6 har innebygget, trådløs lading som gjør dem kompatible med de nye IKEA-møblene.
Galaxy S6 har innebygget, trådløs lading som gjør dem kompatible med de nye IKEA-møblene. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Bygges inn i flere ulike møbler

De tekniske detaljene foreligger ennå ikke, men IKEA skal visstnok bygge inn trådløs ladeteknologi i en rekke forskjellige møbler som for eksempel nattbord, lamper og pulter. Meningen er altså å gjøre mobilhverdagen enda enklere vet at man bare kan legge fra seg enhetene på naturlige steder som man uansett pleier å legge dem fra seg, for så å lade dem opp.

– Gjennom forskning og hjemmebesøk vet vi at folk hater rot med kabler. De bekymrer seg for å ikke finne laderen og gå tom for strøm. Våre nye, innovative løsning, som integrerer trådløs lading i møblene, vil gjøre livet hjemme enklere, sa en representant for IKEA i pressemeldingen.

De nye møblene fra IKEA skal bli tilgjengelige i Europa i april i år, men det er altså uvisst akkurat hvilke type møbler det er snakk om og hva de vil koste.

Bruker Qi-standarden

I pressemeldingen kommer det frem at det er trådløsstandarden utviklet av Wireless Power Consortium (WPC), altså Qi-standarden, som skal bygges inn i møblene. Dette er den mest utbredte trådløse ladestandarden og brukes av langt flere mobiltelefoner enn bare Samsungs, selv om det altså er Samsung som i denne omgang har kunngjort det nye IKEA-fremstøtet.

Samsung, sammen med Microsoft, ble styremeldemmer i WPC allerede i fjor vår. Standarden finnes blant annet i Nexus-enheter fra LG og Asus, og altså i de nyeste Samsung-modellene Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, som for øvrig også støtter den andre trådløse standarden PMA (Power Matters Alliance).

Vi har allerede kikket på de nye telefonene fra Samsung: De er skikkelig lekre saker » 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen